Cübbeli bu kez Cumhuriyet Gazetesi'nde Diyanet'i hedef aldı

İmam Hatip okulları ile İlahiyat fakültelerine ilişkin sözleri sebebi ile tepkileri üzerine çeken Cübbeli Ahmet, bu kez de İslam düşmanlığıyla bilinen Cumhuriyet Gazetesi'nde Diyanet'i hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2021 12:00 GÜNCELLEME 25.12.2021 14:22 GÜNCEL
Cübbeli bu kez Cumhuriyet Gazetesi'nde Diyanet'i hedef aldı
Cübbeli bu kez Cumhuriyet Gazetesi'nde Diyanet'i hedef aldı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den tepki çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CUMHURİYET GAZETESİ'NE DİYANET'İ KÖTÜLEDİ

28 Şubat sürecinin medyadaki tetikçilerinden Fatih Altaylı’nın suratına telefonu kapatamayan Cübbeli Ahmet, şimdi de Türkiye ve İslam düşmanlığıyla gözünü körerten Cumhuriyet gazetesine konuştu.

İMAM HATİPLİLERİ HEDEF ALMIŞTI

Daha önce yaptığı "Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim." açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken Cübbeli Ahmet, bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığını hedef aldı.

"ATATÜRK DÖNEMİ DİYANETİ'Nİ İSTİYORUM"

Cübbeli, "Ben Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?" diyen Cübbeli,  "Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca'yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı. Sorsan yüzde 99'u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17'si ateist olmuş ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar." iddiasında bulundu.

Bir zamanlar Atatürk'ü savunduğu için hedef olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, sözlerine şöyle devam etti:

"İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar?" 

YORUMLAR 379 TÜMÜ
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinimiz insan ayırmadan kör de olsalar sağır da olsalar tebliğ etmeye devam et der. Ahmet hocanın nerede konuştuğundan ziyade ne dediğini anlamaya çalışmalı.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    cübbeli efendi. ey akıl sahibi . sen zalim olma. Allahın adının anılmasını engelleyenden daha zalim kim olabilir. dediğin yıllarda tanrı uludur deniyordu. Allah sana hidayet versin. anlaşılan chp nin yaşar nuri öztürk den boşalan koltuğunda gözün var. az bir menfaat karşılığı Allahın ayetlerini ağızını bükerek yanlış yorumlayacak kişi sen olma. belki düşünüp öğüt alırsın. rengin ama hep sağ vurmak ama..
    Cevapla
  • İsmet atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyanete ve hocalara kim laf ederse ben onunla din kardeşi olmam olamam ki. Olursa olsun istersen cübbeli yada cübbeli Bi gidin hele hele din düşmanı kürsüsünden konuşanı hakkım varsa haram olsun ki hakkım olduğuna inaniyorum
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç yakışmadı münafık gazeteye diyaneti çekiştirmek hocam kimin ekmeğine yağ sürüyorsun Allah aşkına röportaj verirken vidaların niye gevşiyor
    Cevapla
  • Muhasebe 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a yemin olsun ki seni seviyorum.Açıkça mertçe konuşur ehli sünneti ve değerleri savunurdun.Evet maalesef din adına vehhabi ve mutezile v.s. çizgisine taşan oldu.Aynen kabul.Ama gide gide şu maneviyat düşmanı Cumhuriyete konuşursan çooook kaybedersin canım hocam çoook.Allah aşkına başka konuşacak yer mi yoktu.Ona konuşacağına sus daha hayırlıdır Allahu e'lem.
    Cevapla
  • Beyaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle, bende üzüldüm.
    Cevapla
  • İsmet atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın muhasebe bu hocayı benim kadar kimse sevmedi haftanın iki günümü buna ayırırım yaşım 18 35 arası hep dinledim ama bu gazeteye demeç vermesi konuşması yorum yapması bitirdi bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR