31 Aralık–1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro, Marmaray, otobüs ve tramvay…

İstanbul’da yaşayan milyonlarca vatandaş, yeni yılın ilk resmi tatilinde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Hatırlanacağı üzere, resmi ve dini tatillerde toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet veriyordu. 1 Ocak Cumartesi günü metrobüs, Marmaray, metro, otobüs ve tramvay hatları saat kaça kadar çalışacak ve ücretsiz olacak mı?

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2021 11:26 GÜNCELLEME 31.12.2021 11:26 GÜNCEL
31 Aralık–1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro, Marmaray, otobüs ve tramvay…
31 Aralık–1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro, Marmaray, otobüs ve tramvay…

Türkiye’de ve dünyada yeni yıla artık saatler kaldı. Milyonlarca vatandaş, tatil planlarını oluştururken yerel idarelerde de son hazırlıklar tamamlandı. Belediyeler, toplu taşıma araçlarının programını ilgili birimlere gönderdi. İstanbul’da da toplu taşıma hizmetine dönük kararlar alındı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bu gelişme, önceki gün İETT’nin resmi internet adresinde paylaşıldı. Peki, 31 Aralık – 1 Ocak günleri aralığında toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Metrobüs, metro, Marmaray, otobüs ve tramvay hatlarında ek sefer yapılacak mı? Hatırlanacağı üzere, resmi ve dini tatillerde İstanbul’daki toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet veriyordu. Bu uygulama, yeni yılın ilk tatilinde de geçerli olacak mı?

1 Ocak’ta Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

İstanbul’da faaliyet gösteren toplu taşıma araçları, 1 Ocak Cumartesi günü 24 saat boyunca vatandaşa ücretsiz hizmet verecek. Yeni yılın ilk resmi tatilinde, toplu taşıma araçlarında oluşabilecek yoğunluk da göz önünde bulundurularak sefer sayılarında artışa gidildi. Karar İETT’nin resmi internet adresinde paylaşıldı.

31 Aralık Toplu Taşıma Ücretli mi?

Yeni yılın arifesinde, yani 31 Aralık Cuma günü toplu taşıma araçları ücretli statüde çalışmaya devam edecek. 31 Aralık günü, Türkiye’de resmi tatil olarak geçmediği için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu güne özel ayrı bir karar almadı.

2 Ocak’ta Hatlar Ücretsiz mi?

2 Ocak Pazar günü de literatürde resmi tatil olarak geçmediği için toplu taşıma araçları ücret almaya devam edecek. Sadece yeni yılın ilk gününde, yani 1 Ocak’ta araçlar ücretsiz olarak hizmet verecek. Tıpkı 31 Aralık günü olduğu gibi, 2 Ocak’ta da toplu taşıma hattı ücretli olacak.

Metrobüs, Metro, Marmaray, Otobüs ve Tramvay Sefer Sayıları Arttırılacak mı?

Yeni yıl gecesinde yaşanabilecek yoğunluktan ötürü metro ve otobüs hatları 24 saat süreyle hizmet verecek. Marmaray, metrobüs, tramvay gibi araçlar normal saat aralığında çalışacak. İstanbul’daki tüm metro hatları, 31 Aralık Cuma günü sabah saat 06.00’dan Pazar günü saat 02.00’ye kadar kesintisiz olarak yolcu taşıma işlemini sürdürecek. Tramvay hatları ve Taksim-Kabataş Füniküler hattı ise, 1 Ocak Cumartesi gecesi saat 02.00’ye kadar hizmet verecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR