Son dakika haberi: Yoğun kar yağışı sonrası tatil haberleri peş peşe geliyor

Son dakika haberi: Erzincan, Iğdır, Ardahan, Ordu, Van ve Giresun'un Çamoluk ilçesinde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Engelli veya hamile kamu çalışanları da aynı gün izinli sayılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2022 09:16 GÜNCELLEME 03.01.2022 10:49 GÜNCEL
Son dakika haberi: Yoğun kar yağışı sonrası tatil haberleri peş peşe geliyor
Son dakika haberi: Yoğun kar yağışı sonrası tatil haberleri peş peşe geliyor

Son Dakika: Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzincan’da, yarın (pazartesi) tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararı alındı.

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 3 Ocak 2022 günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile çalışanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi.

Kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden olduKar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu

Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı! Yarına dikkatMeteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı! Yarına dikkat

GİRESUN

Giresun'un Çamoluk ilçesinde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Çamoluk Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışından dolayı tüm okullarda yarın yüz yüze eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi. Açıklamada, eğitim öğretime uzaktan eğitim sistemi üzerinden devam edileceği, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bir günlüğüne idari izinli sayılacakları kaydedildi.

IĞDIR

Iğdır'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 köyde eğitime ara verildi. Kentte akşam saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar yağan kar nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ulaşıma kapanan köyler arasında Alibeyköy, Mezra, Aliköçek, Karaçomak, Kervansaray, Pınarbaşı, Taşlıca, Kızılkule ve Gülpınar köylerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

ORDU

ORDU'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Akkuş, Gürgentepe ile Mesudiye ilçelerinde eğitim- öğretime 1 gün ara verildi.

Kenttin yüksek kesimli ilçelerinde etkili olan kar yağışı eğitimin aksamasına neden oldu. Ordu Valiliği, yoğun kar yağışının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Akkuş, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerimizde eğitime (3 Ocak 2022 Pazartesi günü) bir gün süre ile ara verilmiştir. Engeli olan ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

ARDAHAN

Ardahan'ın Posof ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçede bir süredir etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Bu nedenle ilçedeki tüm ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ilçe Özel İdaresi ekiplerince çalışma başlatıldı.

VAN

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 224 mahalle ve mezra yolu, ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilçede okullar, 1 gün süreyle tatil edildi.

Van'da dün akşam saatlerinde başlayıp sabaha kadar aralıksız devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gürpınar ilçelerinde okullar 1 gün için tatil edildi. Erciş ilçesinde ise taşımalı eğitim verilen ve ilçe dışında kalan mahallelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kar kalınlığının kent merkezinde yer yer 15, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştığı belirtildi. Yoğun kar yağışı ve çığ riski nedeniyle Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapatıldı.

77 MAHALLE, 147 MEZRA YOLU KAPALI

Öte yandan Başkale'ye bağlı 3 mahalle 4 mezra, Bahçesaray'da 23 mezra, Çaldıran'da 3 mahalle, Çatak'ta 27 mahalle 88 mezra, Edremit'te 1 mahalle, Erciş'te 2 mahalle, Gevaş'ta 1 mahalle 4 mezra, Gürpınar'da 15 mahalle 18 mezra, İpekyolu'nda 2 mahalle, Muradiye'de 18 mahalle 6 mezra ve Tuşba'da da 5 mahalle 4 mezra olmak üzere; 77 mahalle ile 147 mezra yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yolların yeniden açılması için faaliyetlerini sürdürürken, kent merkezinde de kar temizleme çalışması yapıldı.

KAYNAK : AJANSLAR
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    REİS BÜTÜN ASGARİ ÜCRETLİLER ARASINDA Nasılki AYRIM YAPMADAN HERKESE EŞİT YÜZDE 50.44.LÜK ZAM VERDİNİZ AYNISINI EMEKLİLER ARASINDADA AYRIM YAPMADAN BÜTÜN EMEKLİLERE VERMENİZİ HAYIRLI HABER OLARAK YARIN BEKLİYORUZ BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAĞINIZI ÜMİD EDİYORUZ
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    REİS BÜTÜN ASGARİ ÜCRETLİLER ARASINDA Nasılki AYRIM YAPMADAN HERKESE EŞİT YÜZDE 50.44.LÜK ZAM VERDİNİZ AYNISINI EMEKLİLER ARASINDADA AYRIM YAPMADAN BÜTÜN EMEKLİLERE VERMENİZİ HAYIRLI HABER OLARAK YARIN BEKLİYORUZ BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAĞINIZI ÜMİD EDİYORUZ
    Cevapla
  • Wanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Vanda da Tatil isteriz
    Cevapla
  • Erzincan 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite de tatil mi acaba
    Cevapla
  • TUZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Karaman-Konya ne kadar birbirine benzerse Niğde-Aksaray'da o kadar birbirine benzer. Yani bu anlamda Niğde-Aksaray'ın birbirine benzer tarafları bulunmaz... Bunu net olarak belirtelim... Niğde-Aksaray ANKARA'ya daha yakındır... Konya ya da Karaman'a değil... Çok farklılıkları vardır bu anlamda... İstanbul'a bile çok yakındır Niğde-Aksaray ancak Konya'ya uzak...
    Cevapla
  • Tuz Gölü 2 yıl önce Şikayet Et
    Abi ne anlatmaya calistin?
    Cevapla
  • Sis Dağı 2 yıl önce Şikayet Et
    İnanılmaz bir yorum olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR