Öğrenciye en ucuz toplu ulaşım Bursa'da

Yeni yılla beraber yerel yönetimler de 2022 toplu taşıma ücretlerini peş peşe açıkladılar. CHP'li belediyelerdeki zam oranları tepki çekerken özellikle öğrenciye en ucuz ulaşım sunan Bursa Büyükşehir Belediye'si büyük beğeni topladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2022 13:46 GÜNCELLEME 04.01.2022 16:29 GÜNCEL
Öğrenciye en ucuz toplu ulaşım Bursa'da
Öğrenciye en ucuz toplu ulaşım Bursa'da

Seçimlerden önce "ücretsiz servis imkanı, indirim" gibi vaatlerle bulunan CHP'li belediyeler yeni yılda da zam üstüne zam yaptı. Halka toplu ulaşım hizmetini sunmada karnesi kırıklarla dolu CHP'li yönetimler yeni ücret tarifleriyle de tepki çekti.

Başkan Aktaş'tan CHP'ye: BESAŞ'tan size ekmek çıkmaz!Başkan Aktaş'tan CHP'ye: BESAŞ'tan size ekmek çıkmaz!

Alinur Aktaş paylaştı: Türkiye'nin en büyük 5 şehrinde su fiyatı listesiAlinur Aktaş paylaştı: Türkiye'nin en büyük 5 şehrinde su fiyatı listesi

İSTANBUL

CHP'li İBB yönetimi 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan yeni fiyatlarla birlikte 4.03 lira olan tam bilet tarifesi 5.48 liraya, öğrenci tarifesi ise 1.96 lirada 2.66 liraya, öğretmen ve 60 yaş ücreti 2.88 liradan 3.91 liraya, tam aylık kart 316 liradan 430 liraya, aylık öğrenci kartı 57.50 liradan 78 liraya yükseltildi. Metrobüste ise uzun mesafe 8.13 liraya, öğrenci  2.66 liraya, öğretmen ve 60 yaş 4.46 liraya çıktı.

ANKARA

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zamla birlikte; ANKARAY, Metro, EGO otobüsleri, validatör olan özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçlarında (ÖTA) tam biniş 4,5, öğrenci biniş ücreti 2,5 lira oldu. Transfer ücreti ise bu tutarların yarısı olarak belirlendi. Öğrencilerin 200 biniş karşılığında 60 liraya satın aldığı abonman uygulaması, 225 biniş için 75 lira olarak karara bağlandı.

İZMİR

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro-Tramvay ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN ve ESHOT denetimli İZTAŞIT araçlarına biniş tarifeleri yeniden düzenlendi. Tam, öğretmen ve 60 yaş biniş ücretleri, ortalama yüzde 35 artırıldı. Öğrenci tarifesinde ise artış yapılmadı. Öte yandan İzmir'de öğrenci servis ücretlerine de yüzde 34 zam yapıldı.

 

TOPLU ULAŞIMDA BURSA FARKI

Bursa'da 1 Ocak 2022'den itibaren uygulamaya giren maliyet artışı kaynaklı yeni fiyat tarifesi özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler gözetilerek oluşturuldu. Ulaşımda fiyat artış oranları ortalama yüzde 20'yi geçmeyecek şekilde planlanan tarifeye göre metro tam biniş 3.50 TL'den 4.20 TL'ye, indirimli 3.00 TL'den 3.60 TL'ye yükseltildi. Düzenleme ile otobüs uzun hat 4.40 TL'den 5.30 TL'ye, kısa hat ise 3.90 TL'den 4.70 TL'ye yükseltildi. Aylık 230 TL olan tam abonman ise 260 TL, aylık indirimli abonman kart ise 225 TL oldu.

Yeni tarifelerle İstanbul'da 5.48, Ankara'da 4.50 ve İzmir'de 4.70 TL uygulanan metro tam bilet fiyatı, Bursa'da 4.20 TL'de kaldı ve Bursa bu iller arasında da toplu ulaşımda en uygun fiyatı uygulayan il oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş #BursaİçinCanlaBaşla etiketiyle Sosyal medyadan öğrencilerle ilgili müjdeli düzenlemeyi paylaştı.

TÜRKİYE GENELİNDE ÖĞRENCİLERİ EN UCUZ FİYATLA TAŞIYAN BELEDİYE BURSA!

Öte yandan toplu taşıma araçlarını yoğun olarak kullanan öğrencilerin aylık abonman kartlarında fiyat indirimine gidildi. 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olan yeni düzenlemede sadece 30 kuruş artışla 1.50 TL olan öğrenci metro biniş fiyatı 1.80 TL'ye yükselirken, 90 TL olan aylık öğrenci abonman kartının fiyatı ise yüzde 22 indirimle 70 TL'ye düşürüldü.

Abonman kartları ile aylık 160 biniş hakkı bulunan öğrencilerin ulaşım ücreti yaklaşık 44 kuruşa denk gelirken, bu fiyatla Türkiye genelinde öğrencileri en ucuz fiyatla taşıyan belediye, Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu.

YORUMLAR 3
  • kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    sosyal medya da yalan sampiyonu chpkk , google ve eksileri zengin ettiler
    Cevapla
  • Mehmet Naim 2 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllerin Başkanı, Bursa'nın en sevilen başkanı , Türkiye'nin en çalışkan ve en başarılı Başkanı sizi seviyoruz sizinle gurur duyuyoruz... Diğer başkanlar sizi örnek almalarını öneririm.. Sağ ol var ol Rabbim sizi her daim halkın hizmetinde muvaffak eylesin... Dualarımızdasınız..
    Cevapla
  • MUŞLUADAM 2 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN SANA BAŞKANIM. Müslüman dediğin halkın yanındai HALKIN DUALARINDA YER ALMALIDIR. İstanbul dan kucak dolusu SELAMLAR....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR