Son dakika: Türk vatandaşlığına kabul şartları değişti! Erdoğan imzaladı

Son dakika haberi: Türk vatandaşlığına kabul şartlarında yapılan değişiklik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2022 12:39 GÜNCELLEME 06.01.2022 13:05 GÜNCEL
Son dakika: Türk vatandaşlığına kabul şartları değişti! Erdoğan imzaladı
Son dakika: Türk vatandaşlığına kabul şartları değişti! Erdoğan imzaladı

Son dakika haberi... Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan, 'Türk Vatandaşlığı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre; yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlığına kabulündeki şartlarda değişikliğe gidildi.

Türk vatandaşlığına kabul şartları

Böylelikle, yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlığına geçişi için istenen yeni şartlar şu şekilde sıralandı:

* En az 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilen. En az 250 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarındaki taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 250 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline 3 yıl süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş sözleşme ile taşınmazın satışının vaat edildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilen.

Türk vatandaşlığına kabul şartları

* En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilen.

* En az 500 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen.

Türk vatandaşlığına kabul şartları

* En az 500 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarında Devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutma şartıyla satın aldığı Hazine ve Maliye Bakanlığınca tespit edilen. En az 500 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı ve girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az 3 yıl elinde tutma şartıyla satın aldığı Sermaye Piyasası Kurulunca tespit edilen kişiler.

Türk vatandaşlığına kabul şartları

İÇİŞLERİ BÜNYESİNDE KOMİSYON KURULABİLECEK

* Yönetmelik değişikliği ile vatandaşlık kazanma başvurularıyla ilgili süreci takip etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulabilecek.

Türk vatandaşlığına kabul şartları

* Vatandaşlık kazanmak için belirtilen kapsam ve tutarda yatırım şartlarının sağlanıp sağlanmadığının tespitinde uygulanacak usul ve esaslar, tespiti yapan kurum tarafından belirlenecek.

Türk vatandaşlığına kabul şartları

GELİRLER TL MEVDUATINDA TUTULACAK

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulunca belirtilen döviz tutarları işlem öncesinde Türkiye'de faaliyet gösteren bir bankaya ve bu bankaca da Merkez Bankası'na satılacak. Satım sonucu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca elde edilen Türk Lirası tutarlar Türk Lirası mevduatta, Hazine ve Maliye Bakanlığınca elde edilen Türk Lirası tutarlar Türk Lirası cinsinden devlet borçlanma araçlarında 3 yıl süreyle tutulacak. Konuya ilişkin uygulama ve esasları Merkez Bankası belirleyecek.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • Эркан 2 yıl önce Şikayet Et
    prasıylA gelene eyvalllah .evlenip vatandaş olup sonra boşananlara ne demeli böyle daha çok dah kolay.bir mülteci olup sonrası vtandaş olanlara ne demeli?bir dernekler var vatandaş yapıyorlar.ahıskalılar uygurlar gibi((bunlara amikadaki gibi vatandaşlık değilde green kart verseler 20 yıl sonra vatandş yapsalar daha güzel olmaz mı???
    Cevapla
  • izzetkazal 2 yıl önce Şikayet Et
    reisimiz oraya gittikten sonra dubai vatandaşı daha zor oldu 40 milyon istediler
    Cevapla
  • hanifi çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    ne reisinden bahsediyosun birader yoksa
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerım.biraz araştırma yaparsak dünyanın tüm devletlerinde para yada yatırımla vatandaşlık olunabiliyor.araştıralım.ev alaniliyorsun.tarla alaniliyorsun.dünyanın neresine yerleşmek istiyorsan paran varsa yerleşebilirsin.
    Cevapla
  • insan hayret ediyor 2 yıl önce Şikayet Et
    evet keske biraz arastirma yapsak kiymetli abim. ben belcikadayim ve parayla vatandaslik uygulamasi yok. muhtemelen cogu gelismis ulkede de ayni sekilde. ustad'in tabiriyle cehl-i murekkeb'den cekiyoruz ne cekiyorsak
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya da boşver 500 bini Suriye'den yürüyerek gel. Bedava vatandaşlık.
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye işgal edilmiş topraklarımızdır.Dolayısıyla orada yaşayanlar zaten bizim vatandaşımızdır.Cahillik etmeyin.Düşman bilinçaltınızı kirletmiş.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler de zamanında böyle yapmış demek ki. Satın ağalar satın çocluğun çocuğun geleceğini dolarla satın. Filistinlilerin başına gelen başınıza geldiğinde torunlarımız da bize beddua etsin.
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinlilerin topraklarını sattığı koca bir yalandır.İşğal edilmiş toprakları .Hepsinin tapusu mevcuttur.Filistin er yada geç işgalden kurtarılacaktır.Kemalist tarihçilerin yalan ve iftiralarına inanmayın.
    Cevapla
  • Mahir Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı bir daha oku istersen.. 250bbin dolar nakit para yada 500 bindolar yatırım Yani ya emlak satın alacak yada iş kuracak... Kaldı ki tüm bu İşlem dünyada uygulaniyor . O zaman, almanya fransa Hollanda Norveç Avusturya daki çalışan ev ve işyeri alan vatandaşlık alan Türkler hain ilan edilip hep Türkiye'ye kovulsunlar öyle mi? Biraz olsun şu beyninizi kafanızda taşısanız ne iyi olurdu
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Almanyada 2 milyon tasinmaz Mal varliklarimiz var ve 90 bin isyerimiz,,simdi Almanlar hainmi oluyorlar yoksa ne?aciklarsan sevinirim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR