Danıştay'dan mülakat açıklaması

KPSS'de mülakat puanının, yazılı sınavın üç puan altı veya üstü olabileceğine dair bir Danıştay kararı olmadığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2022 18:17 GÜNCELLEME 06.01.2022 18:18 GÜNCEL
Danıştay'dan mülakat açıklaması
Danıştay'dan mülakat açıklaması

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) bilgi talebi üzerine, kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımına ilişkin mülakatlarda, yazılı sınav puanının üç puan altında veya üstünde puan verilebileceğine ilişkin bir karara rastlanmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Danıştaya yazı göndererek, kamu kurum ve kuruluşlarınca personel alımına ilişkin yapılan sözlü sınavlarda yazılı sınav puanının üç puan altında veya üstünde puan verilebileceğine ilişkin Danıştay kararı bulunup bulunmadığını sordu.

Danıştay tarafından Bakanlığa gönderilen cevap yazısında, "Kayıtlarımızda yapılan detaylı inceleme ve araştırmalar neticesinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca personel alımına ilişkin yapılan sözlü sınavlarda (mülakatlarda) puanlama yapılırken, yazılı sınav puanının üç puan altında veya üç puan üstünde puan verilebileceğine ilişkin bir Danıştay kararına rastlanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP'li Adalet eski bakanlarından mehmet moğaltay ve seyfi oktay milletin gözünün içine baka baka hiç utanmadan sıkılmadan chplileri alacağım tabi ki, mhplileri mi alacağım dediğinde bu gün sesi gür çıkan azgın azınlık hiç duymazdan geliyordu hatta alkış tutuyordu. Bunlara Allah fırsat vermesin fırsatını bulsalar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde olduğu gibi pkklı fetöcü dhkpci ne kadar terörle irtibatı ve iltisakı varsa devlete yerleştirmeden geri kalmaz. Geçmişte ve yeni dönemde belediyelerde yaptıkları fırsat bulunca neler yapacağının kanıtıdır. kemalın feryadı masum Anadolu evlatları için değil kendi yandaşları içindir bunu unutmayın saf olmayın.
    Cevapla
  • istanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ,90 alana 55 verip tercih yapmamasini sağlayabilmek hakki anlamına mı geliyor?!kpssyi kaldırın o zaman direk kimin kara kaşı hoşlarına giderse onları atasinlar ?!
    Cevapla
  • Oku-yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okudun mu, veya anladın mı? Kılıçtaroğlu meb baskınını bu yalan haber üzerine yaptı. Danıştay kararıyla mülakatlarda adam kayırıldığı ve öğretmen atamalarında hukuksuzluk yaptığı YALANINI YAYDI daha sonra şov yaparak meb baskınını yaptı. SONUÇ cehapeli oyuncuların attığı golü VAR da inceleyen hakimler golü iptal etti cehapeyi hükmen maplup ilan etti.
    Cevapla
  • İSTANBUL...34 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan denilince aklıma CHP , Küfür denilince aklıma İYİ Parti geliyor...
    Cevapla
  • Sadık 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kararın olmaması KPSS'den derece yapanların elenmesinin doğru olduğu anlamına gelmiyor.
    Cevapla
  • albartu 2 yıl önce Şikayet Et
    mulakatlar vodyo kayitt altina alinmaidir. artik seffaflik nedir, hesap verilebilirlik nedir ogrenmemiz gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR