Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Vakalar çok daha artacak!

Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı canlı yayında, "Vaka sayılarında artışların devam edeceğini düşünüyorum çünkü Omicron çok hızlı bulaşıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2022 19:43 GÜNCELLEME 09.01.2022 20:10 GÜNCEL
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Vakalar çok daha artacak!
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Vakalar çok daha artacak!

Omicron varyantının etkisiyle vaka sayılarındaki yükseliş sürüyor. NTV yayınına katılan Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ‘‘Artış devam ederse hastanelerde yoğunluk yaşanır mı? ve Yeni önlemlere ihtiyaç duyulur mu?’’ sorularını cevapladı.İstiklal Caddesi

Tevfik Özlü'nün açıklamaları şöyle: 

Vaka sayılarında artışların devam edeceğini düşünüyorum çünkü Omicron çok hızlı bulaşıyor. Henüz pike yakın olmadığımızı düşünüyorum fakat çok daha fazla vaka sayısı göreceğiz. Büyük kentlerde Omicron ile ilgili vakalar görüyoruz ama tüm kentlere göreceğiz. Omicron klinik bulgu olarak üst solunum enfeksiyonu gibi seyrediyor. Özellikle aşılılarda ve gençlerde grip gibi görünüyor. Bu nedenle kişiler Kovid olduğunu da çok düşünmüyorlar ya da karantinaya girmek istemiyorlar. Pek çok kişi test yaptırmadan ayakta atlatıyor. Gerçek vaka sayısının çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu sayı vaka oransal olarak hastanede doluluk oranlarında önemli bir artış yok. Bu sevindirici tarafı. Acele etmeden dikkatle izlememiz lazım süreci. Omicron'un iki farklı özelliği var, birincisi çok kolay bulaşması, ikincisi var olan bağışıklıktan kendisini kurtarması. Hatırlatma dozunu yaptırmış kişilerde aşıların koruyuculuğu yüzde 80'lere ulaşıyor. 

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü

Son dakika: 9 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!Son dakika: 9 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Film kuruluna soruyorum, Seksen beş milyon vakan olsa kaç kişi ölür? %85 aşılama olduğu halde neden vakalar patlıyor. Aşı yapıldıktan bir süre sonra korumaya başlıyor ve otuz gün sonra koruyuculuğunu kaybetmeye başlıyorsa hangi ara koruyor. Senaryo da kötü , oyuncular da.
    Cevapla
  • afafe 2 yıl önce Şikayet Et
    vay anasını, bilim başka bir şey yav, insanın yemek yedikten sonra sçma ihtiyaçı olacağınıda bunlar keşfetmişti bülümsel deneylerinen.
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Palavra palavra palavra
    Cevapla
  • Bayram Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adam Çok çok tutarsız bir dediği bir dediğini tutmuyor küreselcilerin adamı bu adam ve bunun gibiler insanlar iyileşsin diye uğraşmıyorlar ne kadar ilaç satarız ne kadar aşı yaparız hesabındalar onun için kendimize sağlımıza dikkat edelim beslenmelerimize dikkat edelim mümkün mertebe pakete girmiş ürünleri ve dondurulmuş tüm ürünlerden uzak duralım yeme alışkanlığımızı günde az az iki öğün yiyelim bakın göreceksiniz üzerinizde bulunan hastalıklarınızın iyileştiği göreceksiniz hemde hiç ilaç kullanmadan birde üç günde bir açlık orucu tutarsanız çok çok güzel olur
    Cevapla
  • Engin Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Bilim Kurulunun bir Sözcüsü yok mu? Kurulda alınan kararları bu Sözcü kamuya duyursa daha doğru olmaz mı? Her kafadan bir ses çıkıyor. Birinin AK dediğine diğeri KARA diyor. Tam bir kargaşa ve kakafoni. Bu işi böyle yapamıyorlarsa bari bir de susmayı deneseler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR