Döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüyen 20 Suriyeli sınır dışı edilecek

Adana'da döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüyen Suriyelilerden 20'si sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı. Şüphelilerin, Suriye'de Arap milliyetçiliğini savunan "515 Haşimi" olarak tanıtan grupta yer aldığı belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2022 15:48 GÜNCELLEME 11.01.2022 15:56 GÜNCEL
Döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüyen 20 Suriyeli sınır dışı edilecek
Döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüyen 20 Suriyeli sınır dışı edilecek

Adana’da, kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan aşiret grupları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüyen Suriyelilerden kimliği belirlenen 20’si gözaltına alındı. Suriyeliler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.



Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin tespitine çalışan polis, eşkalleri belirlenen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta yer aldığı, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı yaşandığı belirlendi.

Bazılarının araçlarına yazdığı 515 sayısının da Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu tespit edilirken, gözaltına alınan 20 Suriyeli de haklarında yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 516 TÜMÜ
  • Mustafa ERENSOY 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde dürüstçe iş yapan çalışanların kalmasında sorun yok ama bu gibi eylemler yapıp kötü amaçlar taşıyanların mutlaka sınır dışı edilmesi gerekir doğrusuda buduru
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları suriye cephesinde en öne sürmek lazım görelim bakalım manyak herifler meydanı boş bulmuşlar !..
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Aileleri ile birlikte geri gönderilmeliler.Aksi taktirde otokontrol sağlanamaz.Herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın.Ya da onları yanlış yönlendirmesin.Saygılarımla
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    1 orada 20 den fazla var.2 aileleri ile göndereceksin ki kaçak göçek hemen tekrar gelemesin ve yaptığı aptallık ile sevdiklerinin de canını tehlikeye attığını bilsin.3 ensarlık yapan oy kaybetme riskine karşı geri adım atmayan hükümete pkk lılar gibi hainlik yaptınız ve şeriatta bunun karşılığı idam.gidin köpekliğinizi esada yapın artık.
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu artistliği evinize girip hepinizi ülkenizden kovan teröristlere niye yapmadınız ulan dallama sürüsü. Ne haliniz varsa görün. Adanalı kardeşlerimizi herhangi bir şekilde rahatsız etmeyin sakın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR