İsmail Saymaz'dan skandal paylaşım! Kur'an kurslarını hedef aldı

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden skandal bir paylaşım yapan gazeteci İsmail Saymaz, yine Kur'an kurslarını hedef aldı. Rize'de gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi gösterisini diline dolayan Saymaz tepki çeken ifadeler kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2022 19:23 GÜNCELLEME 13.01.2022 11:19 GÜNCEL
İsmail Saymaz'dan skandal paylaşım! Kur'an kurslarını hedef aldı
İsmail Saymaz'dan skandal paylaşım! Kur'an kurslarını hedef aldı

Rize'deki '4-6 yaş Gül Bahçesi Kuran Okulu'nun gerçekleştirdiği Mekke’nin Fethi gösterisinden görüntüler paylaşan Saymaz, "Çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı" ifadelerini kullandı. İsmail Saymaz'ın paylaşımı tepkileri de beraberinde getirdi.

Gazeteci ve Halk TV yorumcusu İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Kur’an Kurslarını ve öğrencilerini hedef gösterdi.

İsmail Saymaz, dün Rize'deki Güneysu İlim Öğrenenlere Destek Vakfı’na bağlı 4-6 yaş Gül Bahçesi Kur’an Kursuna giden çocukların Mekke'nin Fethi'ni temsilen yapılan etkinliğe ait görüntüler paylaştı.

İsmail Saymaz

Saymaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dün Rize’de Güneysu İlim Öğrenenlere Destek Vakfı’na bağlı ‘4-6 yaş Gül Bahçesi Kuran Okulu’na (sıbyan mektebi) giden çocuklara Mekke’nin Fethi gösterisi yaptırıldı. Çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı. Belediye Başkanı dahil bütün ilçe protokolü orada…"

'MESCİTTE KONFERANS YAPIYORLAR'

Bununla da yetinmeyen İsmail Saymaz, Kaymakam Arif Oltulu’nun Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etmesi üzerinden mescitleri hedef aldı.

Saymaz “Önceki gün yine Güneysu… Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Kaymakam Arif Oltulu geliyor. Okulun konferans salonu varken, mescidinde konferans yapılıyor. Konu, dini meseleler mi? Hayır, kaymakamlık mesleğinin zorlukları” dedi.

"2008’DE AK PARTİ’YE AÇILAN KAPATMA DAVASININ TEMELİ BU TİP HABERLERDİ"

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan gazeteci İsmail Saymaz'ın giriştiği kirli provokasyonun nelere hizmet ettiği noktasında sosyal medyadan önemli bir uyarıda bulundu.

Orhan 2008’de AK Parti’ye açılan kapatma davasını bu tip haberlerden temellendirildiğini ve "İddianamede delil olarak belge bulmak yerine googlede arama yaparak davayı oluşturmuşlardı. Ancak arama yaparken çıktıyı yanlış bir şekilde alınca arama kelimeleri deşifre olmuştu." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

İsmail Saymaz’ın paylaşımlarına binlerce kullanıcı tepki yağdırdı. Bazı kullanıcılar etkinlikte rahatsız edici bir durum olmadığını, aksine çok beğendiklerini ve takdir ettiklerini söyledi. Bazı kullanıcılar da "Mekke "Müslümanlar" için kutsal bir mekandır. Fetih ruhu da kıyamete kadar bakidir. İnanca saygılı herkes Müslümanların inanç ve uygulamalarına saygı duyar” ifadeleriyle küçük çocukların din eğitimlerini pekiştiren etkinlikleri desteklediklerini belirtti.

Tepkiler arasında Saymaz'a sert ifadeler de vardı. Bir kullanıcı, “Çık ve dürüstçe bu dine ve bu din ile ilgili olan her şeye düşmanım de. Hiç değilse düşmanımız dürüst diyelim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 456 TÜMÜ
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen derdine yan, eğer farkına varabilirsen. Bu dünyanın ne olduğunu fark etmişlerin ve çocuklarının yakasını bırak. Birde bilinmez, o çocuklar BİRGÜN senin kurtuluşuna vesile olabilir. Olamaz mı? Asıl hüsran senin ki. Başını örten halinden memnunsa sanane. Hz. Ali' nin "Eğer Ahiret varsa ne mutlu bana" dediği gibi, karşısındakine.
    Cevapla
  • Ali Osman Ertan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bı bitmediniz. El kadar çocukları soyup bale dans show yaptırınca neredeydin . Allah C.C hidayet versin.
    Cevapla
  • Toprak Deliorman 2 yıl önce Şikayet Et
    heykellere secde ettirirken sorun yoktu hani. size hitap eden putperset uygulamaların yapıldığı yere gönderin çocuklarınızı.
    Cevapla
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmail Saymaz anladım ki kör ve sağır görünmek sizde de normal yaşam haline gelmiş. Hani İstanbul Kadıköy de bir özel okulda daha ana okulu çocuklarına saygı gösterisi adı altında Atatürk büstüne secde ettirildiğini ne çabuk unuttunuz? O zaman o körpecik dimağlara yapılan bu aymazlığı neden görmez siniz de şimdi küçük çocukların başı bağlanıyor muş mavalları atıyorsunuz?
    Cevapla
  • Ramazan Şevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkese iman nasip etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR