BirGün'den çirkin algı operasyonu! 28 Şubat'ı hatırlatan ifadeler

BirGün Gazetesi, tıp öğrencisi Enes Kara'nın ölümünün ardından cemaatleri hedef aldı. Cemaatlerin devleti ele geçirdiğini ve "zehir" olduğunu iddia eden gazete, tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi çarenin laiklik olduğunu öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 09:58 GÜNCELLEME 13.01.2022 09:59 GÜNCEL
BirGün'den çirkin algı operasyonu! 28 Şubat'ı hatırlatan ifadeler
BirGün'den çirkin algı operasyonu! 28 Şubat'ı hatırlatan ifadeler

Elazığ'da üniversite öğrencisi Enes Kara'nın ölümünün ardından bazı medya organları, adeta iştahla cemaatlere saldırmaya başladı. BirGün Gazetesi de onlardan biri. Gazete bugün, "İktidar eliyle gerici abluka" manşetiyle çıktı. Haberde, "tarikat, cemaat ve onlara bağlı vakıflar ülkenin tüm kurumlarına çöktü. İktidar destekli azınlık tüm toplumu teslim almaya çalışıyor" ifadesi yer aldı. 

Yaşanan acı olay, tüm ülkede üzüntüye neden olurken, her fırsatta İslam düşmanlığını gözler önüne seren BirGün Gazetesi, cemaatleri "zehir" gibi göstermeye çalıştı. Cemaatleri FETÖ'ye benzeten gazetenin referansı ise, sözde ilahiyatçı Cemil Kılıç. "Devlet onlara çalıştı" başlığı altında şu ifadelere yer verildi: 

"Hukuki dayanağı bulunmayan hatta ilahiyatçı Cemil Kılıç'a göre yasadışı olan cemaat ve tarikatlar devlet himayesinde." 

CEMAATLER ZEHİR, PANZEHİR İSE LAİKLİKMİŞ!

BirGün Gazetesi, 28 Şubat öncesinde Müslüman halka zulmetmek için tek argüman olarak kullanılan laikliğe sarıldı. Akademisyen Yasin Durak'ın, "Laiklik mücadelesinde tereddüde yer yok. Laiklik dindar tabanın bile talebi oluyor" ifadelerine yer verildi.

 

10 Kasım 2019'da bir okulda çocukların Atatürk'e secde ettirildiğini gösteren görüntüler halen hafızalarda. BirGün Gazetesi ise, bu görüntülere karşı sessizdi. 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Baht 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem de adam ister..!
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazeteyi Türkiye de 5 bin kişi okuyor Türkiye 83 milyon ne yazarsa yazsın
    Cevapla
  • ANALİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerici diye nitelendirdiğiniz insanlar yedi kıtayı bir birine birleştirdiler. Sizin gibi uyuşuk çürümüş beyinlerin hayal edemeyeceği şeyler bunlar. Azınlık dediğin bu ülkenin gerçek sahipleri sizin gibi kalemini satmış hainler değil. Boşuna uğraşmayın uğraşanlar cezasını çekiyorlar.
    Cevapla
  • ANALİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Zehir olan sizin uyuşmuş beyinleriniz. Sizler uyuşmuş beyinlerinizle topluma istikamet çizemezsiniz. Hele hele yüzde doksan dokuzu müslüman olan topluma hiç yön çizemezsiniz çürümüş beyinlerinizle ser seri mayın gibi dolaşıp durursunuz..
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri gibi laik olanların dünyasındada her gün bir kadın ölüyor ve zevkle seyrettiklerini düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR