İstanbul'a kar geri geliyor! Meteoroloji saat verip uyardı

Kar yağışı yeniden ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurdun büyük kesiminde kuvvetli kar görülecek. İstanbul'da da yarın karla karışık yağmur, çarşamba günü ise kar bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2022 17:10 GÜNCELLEME 18.01.2022 06:32 GÜNCEL
İstanbul'a kar geri geliyor! Meteoroloji saat verip uyardı
İstanbul'a kar geri geliyor! Meteoroloji saat verip uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek. Bugün yurdun doğu kesimlerinde kar yağışı görülecek. 

Yarın ise Marmara'nın iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar yağışı, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. 

Şehit cenazesi için seferber olan Kürtler! Sırtını PKK'ya yaslayanları çıldırtacak görüntüŞehit cenazesi için seferber olan Kürtler! Sırtını PKK'ya yaslayanları çıldırtacak görüntü

Kar yağışının Marmara'nın iç kesimleri, Karadeniz'in batı kesimleri ve Doğu Anadolu'da çok kuvvetli olacağı ifade ediliyor. 

18 Ocak Salı - Yurt genelinde beklenen hava durumu.

DOĞU ANADOLU'DA YOĞUN KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde yoğun kar yağışı olacağını duyurdu. 

Kar yağışının etkili olduğu Bitlis beyaza büründü.

15 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi!15 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi!

Kar yağışının, yarın akşam saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde etkili olması, kar kalınlığının 20 santimi geçmesi bekleniyor. Erzincan'da da 10-20 santim arasında kar birikmesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU'DA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMİ BULABİLİR

Güneydoğu Anadolu'da da yoğun kar var. Yağış, yarın öğlen saatlerinden itibaren kuvvetli olacak. 

Karla kaplanan ova, arkasında sıra dağlar ve Türk Bayrağı... Tokat'ta kartpostallık görüntü.

Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Kilis ve Gaziantep'te 20 santim üzeri; diğer yerlerde ise 10-30 santim arası kar birikmesi bekleniyor. 

KARADENİZ'DE FIRTINA VE YOĞUN KAR

Batı Karadeniz'de de yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışı kuvvetli olacak. Şiddetli fırtınayla birlikte ekili olacak karın, 20 santim üzerinde birikmesi bekleniyor.

Rize'de beyaz dağ masalsı görüntü oluşturdu.

HATAY, OSMANİYE VE KAHRAMANMARAŞ ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ 

Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteorolojik tahmine göre, Doğu Akdeniz'de beklenen yağışlar yarın sabah saatlerinden itibaren Osmaniye'de kuvvetli ve çok kuvvetli, Hatay'da çok kuvvetli ve şiddetli sağanak, Kahramanmaraş çevreleri ve Osmaniye'nin doğu kesimleri ile Hatay'ın kuzeydoğusunda (Hassa) yoğun kar yağışı şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU'DA 4 İLE BUZLANMA, DON VE ÇIĞ UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için buzlanma, don ile çığ uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı, çok bulutlu, Hakkari ve çevreleri aralıklarla karlı olacak

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve doğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın sıfırın altında olmak üzere Van'da 5, Hakkari'de 6, Bitlis ve Muş'ta 7 derece olması bekleniyor.

Buzlanma, don, sis ve pus hadiselerinin görüleceği bölgede, eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

İstanbul'dan kar manzarası. (Arşiv)

İSTANBUL'A DA KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan 5 günlük hava durumuna göre, İstanbul'da yarın karla karışık yağmur, Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor. 

Yağışların yarın ve Çarşamba günü yurdun büyük kesiminde etkili olacağı ifade edildi. 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Çarşamba günü Trakya Kıyı Ege ve Akdeniz bölgesi hariç Marmara'nın doğusu İstanbul dahil karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. 22 Ocak'tan başlayan 1 haftalık kış önemli görünüyor. İstanbul dahil kar etkili olabilir" dedi.

Şen, "Bugün Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Marmara ve iç kesimlerde zirai don uyarısı. Yarın daha yağışsız bir hava var. Sadece Doğu Karadeniz'de kar olabilir. Bugün İstanbul'da sıcaklık 6 C doğusunda karla karışık yağmur ve kar olasıdır" şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul manzarasıyla kendine hayran bırakan Çamlıca'da karlı bir gün. (Arşiv)

ASIL KAR 22 OCAK'TA

Şen, "Önümüzdeki hafta sonu (22 Ocak) Orta Avrupa'dan sarkacak soğuk ve yağışlı bir hava kütlesi Türkiye de kış şartlarını hissettirecek gibi görünüyor. 3-4 gün sürecek. Geçtiğimiz sistemden daha kuvvetli. Şimdiden söylüyorum 10 günlük tahmin yapmak risklidir. +/- 1 gün olabilir" dedi.

Yurt genelinde 5 günlük hava durumu.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Tahminler tam bir masal misali
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillahi Rabbil âlemin kar berekettir yağmurdur bolluktur biiznillah Allah kimseyi bu soğuklarda dışarda bırakmasın âmin.
    Cevapla
  • pusat 2 yıl önce Şikayet Et
    meteoroloji 3-4 yıldır tahminleri net olarak tutturamıyor. işin ehli insanlar göreve.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece iç Ankaraya kar yağmıyor galiba. Daha yerlerin beyazladıgini goremedik.
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 2 yıl önce Şikayet Et
    iyide istanbula yağmadıki geri gelsin, havada gördük yerde görmedik.
    Cevapla
  • :)) 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş istanbul dediğin sadece sizin ev veya sokak değilki :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR