Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerimizin görevlerini icra ederken ihtiyaç duyacakları alanlarda gelişmelerini temin etmek ve gelişmelerini desteklemek amacıyla hazırlanmıştır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2022 22:57 GÜNCELLEME 20.01.2022 23:14 GÜNCEL
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulunda AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin tümü üzerinde konuşan İşler, Türk toplumunun milli hasletlerini öğretmenlere yüklediğini, öğretmene saygıyı ön planda tuttuğunu vurguladı.

Bu nedenle devlet büyüklerine öğretmenlik unvanının verildiğine dikkati çeken İşler, "Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerimizin görevlerini icra ederken ihtiyaç duyacakları alanlarda gelişmelerini temin etmek ve gelişmelerini desteklemek amacıyla hazırlanmıştır. Öğretmenlerin gelişimlerinin sağlanması ve desteklenmesi bu kanunun temel amacıdır." diye konuştu.

İşler, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin gelişimi konusunda geliştirdiği imkanların etkili şekilde kullanıldığını, son beş ayda 700 bine yakın öğretmene hizmet içi eğitim verildiğini ve eğitimin farklı sahalarında önemli mesafeler alındığını belirtti.

Görüşmeler sırasında AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Meclis Başkanvekili Celal Adan birleşime ara verdi.

Aranın ardından komisyonun yerinde olmaması nedeniyle uluslararası anlaşmaların görüşülmesine geçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Altyapı Projeleri Alanında İş Birliği Konulu Anlaşma Ek-1’in Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Adan, birleşimi 1 Şubat Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Hūseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    1 şubata kadar ne yapacaksınız....
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    "Milli" öğretmen istiyoruz. eğitim- sen li ateistleri değil. (Bunlar Müslüman Milletin çocuğuna ne öğretebilir? Şeytana nasıl köle olunacağından gayri)
    Cevapla
  • Duyarlı imama 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen lise mezunu olarak şuanda öğretmen kadar maaş alıyorsun. Sen sınavsız uzman değil, üniversitesiz uzmansın zaten. Bir öğretmen üniversitesite sınavı, üniversitede her dersin sınavı ,kpss sınavı ,öğretmen lik alan sınavı ve stajyerlik sınavından sonra öğretmen oluyor. İmam nasıl olunuyor?
    Cevapla
  • DuyarsızDuyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    1- Lise ile birlikte İktisat, İlahiyat ve Bilgisayar bölümü mezunu bir imamım. 2- Yazdığın gibi Öğretmenden yüksek maaş alıyorum, (Ek dersine rağmen) 3- İmam da KPSS+DHBT ile olunuyor. 4- Başka sorun varsa buyur, kıskanma çalış senin de olur.
    Cevapla
  • bağımsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlik ve imamlık gönül işidir,herkes imam,öğretmen olamaz.
    Cevapla
  • fahritekeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Abi güldürme beni yaa. Maaşını verme bakalım kaç tane gönüllü imam kalacak görelim
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Diğer mesleklere kırbaçmı vuruluyor? Gönülsüz mü yani?
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 2005 yılında yüksek lisans yapan herkes ve sınavı kazananlar uzmanöğretmen yapılacaktı. Sonra Hüseyin Çelik belirlenenden (yüzde 10) çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR