Sosyal medyayı ikiye bölmüştü: Donmak üzere olan eşeklerin akıbeti belli oldu

Siverek'te donmak üzere olan eşeklerin görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Hayvanların kurtarıldığı ve barınağa yerleştirildiği öğrenildi. Barınaktan görüntüler de paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2022 14:34 GÜNCELLEME 21.01.2022 14:35 GÜNCEL
Sosyal medyayı ikiye bölmüştü: Donmak üzere olan eşeklerin akıbeti belli oldu
Sosyal medyayı ikiye bölmüştü: Donmak üzere olan eşeklerin akıbeti belli oldu

Yurdun büyük kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, hayvanlar için tehlikeli olabiliyor.

Ve kar geliyor! İstanbul ve çok sayıda il için AKOM ve AFAD'dan peş peşe uyarılarVe kar geliyor! İstanbul ve çok sayıda il için AKOM ve AFAD'dan peş peşe uyarılar

Sosyal medyada donmak üzere olan eşeklere ait görüntüler gündeme oturdu. TÜMYAD'ın hesabından yapılan paylaşımda, soğukta dışarıda bırakılan eşeklerin donduğu belirtildi. Paylaşımda, "Belediye ve Tarım Orman Müdürlüğü neden her kış açlıktan ve soğuktan ölmelerine izin veriyor?" ifadeleri kullanıldı. 

EŞEKLER ÖLMEDİ, KORUMA ALTINA ALINDI

Görüntülerin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çekildiği öğrenildi. Hayvanların donmaktan öldüğünün ise gerçeği yansıtmadığı, Siverek Kaymakamı'nın talimatıyla koruma altına alındığı bilgisi paylaşıldı. Twitter'da, "Angels Farm Sanctuary" isimli kullanıcı hayvanların ahırdaki görüntülerini paylaştı. 

KURTARILMA ANLARI PAYLAŞILDI

Sosyal medyada paylaşılan başka görüntülerde ise hayvanların donmak üzere olduğu yerden alındığı, gençler tarafından çadır yapıldığı görülüyor. 

DONMAK ÜZERE OLAN 20 EŞEK BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Siverek ilçesinde sahipsiz 20 eşek, olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanarak barınağa götürüldü.

Bölgede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Siverek Belediyesi, etkili olan dondurucu soğuklarda Karacadağ kırsalındaki sahipsiz eşekler için harekete geçti.

Belediye ekipleri, karla kaplı kırsal mahallelerde dolaşan 20 eşeği araçlarla barınağa götürdü.

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan, "Şu an hava sıfırın altında 11 dereceyi gösteriyor. Geçmiş yıllarda kırsalda donan eşeklerin yeniden donmaması adına başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatıyla kırsal mahallelerdeki başıboş eşekleri topladık. Hayvanları barınağa götürerek sıcak bir ortam sağlayacağız." dedi.

Karabahçe Mahallesi sakini Yusuf Kulaksız ise bölgede çok sayıda sahipsiz eşeğin olduğunu, hayvanların kış aylarında yiyecek bulamadıkları için aç susuz dolaştıklarını, durumu Siverek Belediyesine bildirdiklerini, ekiplerin de hayvanları gelip aldığını kaydetti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Bir Vatan.evlâdı . 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanları başka bölgeye taşımalıki o sahibi olan o mahluk lar ağızları açık kalsın ki örnek olur.Birdahaki kışa işleri bitince dışarı bırakmazlar .Yazıktır ,o da bir can taşıyor konuşamıyor diye böylemi yapmalı çok ayıp vicdan yoksulları .
    Cevapla
  • Oktay Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazın ot saman odun yük çekmede kullan kışın dışarı bırak.Bu nasıl vicdan..Bu eşeklerin o ilçeden alınıp batıda ılıman bir yerde doğaya bırakılmaları en güzeli olacaktır
    Cevapla
  • Basri Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Esas eşşek o hayvanları yazın yükte kullanıp kışın sokağa terkedendir.
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Dilsiz hayvan .Derdini nasıl anlatsın.Donuyorum açım diye.Bunu düşünen insan yapmalı.dEĞİLMİ.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdürüllah Müslümanız diyoruz ama hayvana ve Doğaya hatta hatta insanın canına bile önem vermiyoruz nasıl bir Müslümanlık?
    Cevapla
  • şeriat 2 yıl önce Şikayet Et
    (Elhamdulillah)
    Cevapla
  • işte öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah değil, elhamdürüllah diyen müslümanlar !!!! olduğumuz içindir... her şeyimiz eksik, her şeyimiz arıza...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR