Afganistan'a giden insani yardım trenine Deniz Feneri'de biniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına anında karşılık veren Deniz Feneri Derneği ilk etapta 80 tonluk insani yardım malzemesini hazırlayarak katkıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2022 20:43 GÜNCELLEME 22.01.2022 20:46 GÜNCEL
Afganistan'a giden insani yardım trenine Deniz Feneri'de biniyor!
Afganistan'a giden insani yardım trenine Deniz Feneri'de biniyor!

Onlarca yıldır işgal ve savaş altında olan Afganistan’da çatışma ve saldırılar yüzünden binlerce insan hayatını kaybetti. Geride binlerce yetim çocuk ve yüz binlerce kişinin ülke içinde ya da ülke dışında başka yerlere göç etmesine sebep oldu. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de bu yıl yaşanan kuraklık, gıda ve temiz su bulmayı zorlaştırıyor.

İşte tam da böyle bir Afganistan fotoğrafında dünyanın iyilik meleği Türkiye üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek dünyanın en cömert ülkesi ünvanının hakkını vererek savaştan yorgun düşen Afganlı kardeşlerine yardıma koşuyor.

Deniz Feneri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'a 700 ton gıda, giyim, sağlık, acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni gönderileceğini açıkladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, STK'larımız ve vatandaşlarımızca temin edilecek bu ihtiyaç malzemeleri Afganistan'a ulaştırılacaktır. Dedi.

Erdoğan’ın çağrısına anında karşılık veren Deniz Feneri Derneği ilk etapta 80 tonluk insani yardım malzemesini hazırlayarak katkıda bulundu.

Hazırlanan yardım malzemeleri arasında 53 ton un, 10 ton pirinç, 10 ton salça, 3 ton çay, 1.000 adet battaniye atkı bere ve kışlık giyim malzemelerinden oluşan ürünleri trene yükledi.

Afganistan'da 13 milyonu çocuk olmak üzere 19 milyona yakın kişinin acil gıda sıkıntısı olduğu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AFAD koordinasyonunda 10 STK'mızın desteğiyle bu ülkeye 700 ton gıda, giyim, sağlık, acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni Afgan kardeşlerimize hayırlı olsun dedi.

Bilgi İçin: Fevzi Yalçın İletişim Danışmanı

fevzi.yalcin@denizfeneri.org.tr      

0542 548 10 48 - 0212 414 60 60

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 3
  • salim 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi insanin ac oldugu bir donemde turkiyenin mallarini afganlara peskes cekmek ahmakli yazik turk halkina turkiye afganlari doyurmaya mecbur deyil once turk halki omallarda tuyu bitmemis yetimin hakki var yaziklar haram olsun
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar alçakça bir anlayış senin gibiler Türk yada müslüman olamaz.
    Cevapla
  • ibrahimm 2 yıl önce Şikayet Et
    zor zamanlarda insanlık namına iyilikte bulunmak büyük bir erdemdir türkiye bu erdemli ve sorumlu hislerini her zaman hissettirmiştir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR