Sedef Kabaş'a destek veren Akşener ve Kılıçdaroğlu'na peş peşe tepkiler

Katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a destek veren muhalefet liderlerine siyaset dünyasından tepkiler peş peşe geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2022 23:05 GÜNCELLEME 22.01.2022 23:05 GÜNCEL
Sedef Kabaş'a destek veren Akşener ve Kılıçdaroğlu'na peş peşe tepkiler
Sedef Kabaş'a destek veren Akşener ve Kılıçdaroğlu'na peş peşe tepkiler

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." ifadelerini kullanmıştı. Kabaş, hakkında açılan soruşturma sonrası gözaltına alınmış ve nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kabaş'a başta Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener olmak üzere muhalefet temsilcileri arka çıktı.

SOYLU'DAN AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kabaş'ın skandal ifadelerine ise muhalefetten tam destek geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkan Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına yöneltilen küstahça sözlerin arkasında duran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi.

"EDEPSİZLİĞİ MEŞRULAŞTIRMAYI SEÇTİLER"

Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu cümle gerekliydi: "Yaptığı büyük hata, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan derhal özür dilemeli…" Devlet ve siyaset adabı bunu gerektirirdi. Ancak Kılıçdaroğlu da Akşener de edepsizliği meşrulaştırmayı seçtiler. Milletimiz, bu zilleti ayan beyan görüyor." ifadelerine yer verdi.

"VAHİM BİR SORUMSUZLUK"

Söz konusu destek mesajlarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhalefet liderlerine tepki gösterdi.

Kabaş'ın hakaretinin hadsizlik olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Akl-ı selim sahibi herkesin bu nefret dolu dili kınaması gerekirken bazı muhalefet liderlerinin sahiplenmeleri ise gerçek bir provokasyon, vahim bir sorumsuzluktur." dedi.

"GERÇEK BİR PROVOKASYON"

Kurtulmuş'un Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Milletin seçtiği Cumhurbaşkanımıza çirkin ve galiz ifadelerle hakaret etmek, aslında milli iradeye karşı gerçekleştirilmiş saldırı ve açık hadsizliktir. Akl-ı selim sahibi herkesin bu nefret dolu dili kınaması gerekirken bazı muhalefet liderlerinin sahiplenmeleri ise gerçek bir provokasyon, vahim bir sorumsuzluktur. Bu nefret dilini ve buna sahip çıkanları şiddetle kınıyor, ayrıca ters kelepçe mizanseniyle kirli oyunlarına devam etmek istemelerini de aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz."

YORUMLAR 127 TÜMÜ
  • Şehit yakınları. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal sür meloş PKK 40 yıl savaşan bu millet binlerce şehit verdi siz simdi onlarla ortaksınız 2023 ten sonra bunun bedelini ödeyecek siniz siz bu halkı o zaman görün bizde artık ne zaman konuşaçagımızı ne zaman susaçagımızı öğrendik Büyük lider Recep Tayip Erdoğan o zamanı bizlere haber verecek......Bunu asla unutmayın.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ana muhalefet ve ortagi edepsizin yalancının önde gidenlerdir onların eline su dökecek ademoğlu dünyaya gelmez
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu saaten sonra özür dilemesi olmaz Bu yapilanlar kasti oldugu icin cezasi agir olmasi lazim
    Cevapla
  • Düttürü 2 yıl önce Şikayet Et
    sizleri teneşir bile paklamaz
    Cevapla
  • mersin33 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu ipler yani küfürbaz parti başkanı Cumhurbaşkanımız ziya gökalpın şiiri yüzünden tutuklandı siz ve savunduğunuz sedef bir de lütfü küfür ediyor farkı anlıyamıyorsunuz demek ki siz eskaza iktidar olursanız her küfür serbest olacak gibi adalet anlayışınız bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR