CHP'li İBB yönetimi sınıfta kaldı! Tuzlama rakamları pes dedirtti

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle binlerce araç yolda kaldı. İBB'nin yolları tuzlamaması ve kar küreme çalışması yapmaması dikkat çekti. Sadece 54 bin ton tuz kullanan İBB'ye AK Parti dönemindeki rakamlar hatırlatılarak tepki gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2022 11:07 GÜNCELLEME 25.01.2022 14:38 GÜNCEL
CHP'li İBB yönetimi sınıfta kaldı! Tuzlama rakamları pes dedirtti
CHP'li İBB yönetimi sınıfta kaldı! Tuzlama rakamları pes dedirtti

Haber7 / Özel

İstanbul'da dün akşam etkisini artıran kar, tüm kenti esir altına aldı. Binlerce kişi otoyollarda arabalarını bırakarak, evlerine yürüdü. Yolları tuzlamayan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi büyük tepki topladı.

İBB 41 BİN 470 TON TUZ KULLANDI

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un paylaştığı rakamlara göre, yağışın ilk gününden bu yana Karayolları Ekipleri ve ilçe belediyeleriyle paylaşılanlar dahil olmak üzere 41 bin 670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanıldı. 

Ongun, İBB depolarında 150 bin ton tuz daha olduğunu iddia etti. İBB Başkanı İmamoğlu ise 54 bin ton tuz kullanıldığını açıkladı. 

AK PARTİ DÖNEMİNDE 4 KAT FAZLA TUZLAMA YAPILDI

Vatandaşlar, İBB'nin açıkladığı rakamlara tepki göstererek, AK Parti dönemindeki rakamları paylaştı. 2017 senesinde AK Parti döneminde, karla mücadele çalışmalarında 136 bin ton tuz, 539 ton solüsyon kullanıldığı ortaya çıktı. 

2012 senesinde de AK Parti'li İBB, 2 bin 406 personel, 870 araç ve iş makinesi ile karlı hava koşullarıyla mücadele ederek, 127 bin 311 ton tuz, 1800 ton solüsyonla hazırlık yapmıştı. 

KAR İHALESİNİ İPTAL ETMİŞLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yine sınıfta kaldı. Kenti etkisi altına alan kar yağışı şehrin birçok noktasında sürücülere zor anlar yaşatırken kış aylarında kullanılmak üzere açılan 'Tuz alım ihalesi' İBB tarafından iptal edildiği öğrenildi.

İBB kar ihalesini iptal etmiş

İBB 'ERROR' VERDİ

Yetersiz önlemler nedeniyle eleştirilere maruz kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çareyi resmi internet sitesinde yer alan, "Karla mücadele çalışmalarında, 136 bin ton tuz ve 539 ton solüsyon kullanıldı" başlıklı haberin linkini silmekte buldu.

Binlerce araç yollarda kaldı: Aracını bırakan yollara düştü!Binlerce araç yollarda kaldı: Aracını bırakan yollara düştü!

İstanbullu perişan halde: İBB Başkanı İmamoğlu balık restoranındaİstanbullu perişan halde: İBB Başkanı İmamoğlu balık restoranında

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 213 TÜMÜ
  • Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecidiyekoy beykoz arasina kar çok fazla degildi asil sen bir bakirkoy sirinevler sonrasina gecseydin o zaman mevzuyu anlardin.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Durun mubarekler, bunun şubat ayı var mart ayı var. Ak parti dönemimde kış bitti kullanılan tuz hesabı yapıldı, bu sene aceleniz ne kış mı bitti, tüm tuzu bir günde mi atıyorlar sanki. Yeter ya, adamı kötülemek için ney yapacağınızı şaşırdınız. Sanayinin elektriğini kesiyorsunuz,ankara istanbul yolun kapattınız, adana otobanı kapandı, İstanbul havalimanında insanlar uçuş iptalleriyle mağdur oldu ve mahus kaldı. Tencere bir kendi dibine bakar mısın yahu.
    Cevapla
  • Olukcu Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan gunahmidur
    Cevapla
  • Ferdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Şıkışınca trol uydurnası. Îbb, vatandaş sizden icraat bekliyor. Evet sadece bekliyor malesef ortada birşey yok çünkü.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın sınfta kalmaz adamlarda öyle bir şans varki seçtikleri kişi kapılarının önüne sıksa temizlerler yine de ona oy verirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR