İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? MGM duyurdu! O tarihe kadar…

İstanbul’da kar yağışı kent genelinde hayatı durma noktasına getirdi. 24 Ocak Pazartesi günü etkisini arttıran yağışlar nedeniyle çoğu vatandaş yolda kaldı. Binlerce kişi Valiliğin belirlediği misafirhanelerde ağırlanırken, Büyükşehir’e bağlı ekipler çözüm bulamadı. Milyonlarca İstanbullu kar yağışının ne zaman biteceğini araştırıyor. İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yağışların sona ereceği olası takvimi paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2022 13:36 GÜNCELLEME 25.01.2022 13:36 GÜNCEL
İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? MGM duyurdu! O tarihe kadar…
İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? MGM duyurdu! O tarihe kadar…

Yurt genelinde etkisini hissettiren soğuklar, Marmara’da da vatandaşa zor anlar yaşattı. Kuzey rüzgarlarının iyice belirginleşmesi üzere başta İstanbul dahil onlarca şehir kara teslim oldu. 23 Ocak Pazar gecesi başlayan yağışlar, 24 Ocak Pazartesi günü zirve noktasına ulaştı. Önceki gün, şehir genelinde binlerce kişi mahsur kaldı. İBB’ye bağlı ekipler altyapı çalışmalarında büyük zafiyet gösterirken İstanbul Valiliği aktif bir şekilde vatandaşın yardımına koştu. Pazartesi akşamı yolda kalan binlerce kişi misafirhanelerde ağırlandı. Öte yandan, ulaşım sorunları da gün yüzüne çıktı. T1 Kabataş-Bağcılar ve T5 Alibeyköy-Cibali tramvay hatları başta olmak üzere çoğu ulaşım birimi çalışamaz hale geldi. Hal böyle olunca milyonlarca İstanbullu aynı soruyu sordu: İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) şehirdeki 5 günlük olası hava durumu raporunu kamuoyu ile paylaştı. O tarihe kadar kar yağışının etkili olması düşünülüyor…

İstanbul kar yağışı ne zaman sona erecek?

İstanbul’da Kar Yağışı 2022 Ne Zaman Sona Erecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) paylaştığı verilere göre, İstanbul’daki kar yağışının 28 Ocak Cuma günü sona ermesi bekleniyor. 25 Ocak Salı, 26 Ocak Çarşamba ve 27 Ocak Perşembe günlerinde şehirde kar yağışı hâkim olacak. Hava sıcaklıkları da yer yer 0’ın altına düşecek. İdareciler, Pazartesi günü yaşanan trajedik olayların tekrar etmemesi için hızla önlemler aldı. Örneğin, Valilik; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü 25 Ocak Salı günü itibariyle saat 13.00’e kadar özel araç geçişine kapattı.

İstanbul hava durumu

5 Günlük İstanbul Hava Durumu Tahmin Raporu

MGM’nin yayınladığı 5 günlük İstanbul hava durumu tahmin raporunda, hafta içi kar yağışlarının etkili olacağı görülüyor. Ancak, Cuma gününden itibaren şehir normal seyrine geri dönecek. İstanbul’un 5 günlük hava durumu raporu şu şekilde:

  • SALI: Kar yağışı (-2 derece)

  • ÇARŞAMBA: Kar yağışı (-2 derece)

  • PERŞEMBE: Kar yağışı (-1 derece)

  • CUMA: Bulutlu (1 derece)

  • CUMARTESİ: Yağmurlu (3 derece)

MGM 5 günlük İstanbul hava durumu tahmin raporu

MGM, sıcaklık ve yağış tahminlerini her gün saat 14.00 itibariyle güncellemektedir. Ayrıca, gün içerisinde paylaşılan verilerde hissedilen sıcaklık değeri de paylaşılmaktadır. Örneğin, Salı günü saat 21.00’den 24.00’e kadar geçen sürede hissedilen sıcaklığın -5 derece olması bekleniyor.