Kar yağışı sonrası ilk ankette Ekrem İmamoğlu'na şok! İşte İBB'nin karnesi

Haber7.com Yayın Koordinatörü İbrahim Günay, İstanbul'da kar kaosunun yaşandığı gün vatandaşın nabzının tutulduğu ilk anketi köşesine taşıdı. Ankette, Ekrem İmamoğlu ve mevcut İBB yönetimine duyulan güveninin azaldığı görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2022 09:27 GÜNCELLEME 27.01.2022 19:55 GÜNCEL
Kar yağışı sonrası ilk ankette Ekrem İmamoğlu'na şok! İşte İBB'nin karnesi
Kar yağışı sonrası ilk ankette Ekrem İmamoğlu'na şok! İşte İBB'nin karnesi

İstanbul'da iki gün (24-25 Ocak) boyunca yaşananlar, İBB yönetiminin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kaos sırasında balıkçıda sefa sürdüğü gözlenen İmamoğlu ve yönetimine duyulan güven ise ciddi derecede azaldı.

Haber7.com Yayın Koordinatörü İbrahim Günay da konu ile alakalı anket şirketi Areda-Survey'in Genel Müdürü Yusuf Akın'la görüştü. Akın'dan aldığı bilgileri köşesine taşıyan Günay, İstanbul halkının İmamoğlu ve İBB hakkındaki düşüncelerini aktardı.

Anket, CHP ve İYİ Partililerin de İBB Başkanı'na olan güveninin sarsıldığını ortaya koydu.

Not: Söz konusu anket, İmamoğlu'nun balıkçıda İngiliz elçiyle sefa sürdüğü görüntüleri itiraf etmeden önce yapılmıştır.

İşte Günay'ın yazısı:

İstanbul'a yıllar sonra yağan ilk ciddi kar sonrası İBB'nin sınıfta kalmış olması gündemdeki yerini koruyor.

  • Dünyanın en büyük 14. şehri aslında mevsim normallerindeki bir kar yağışını kaldıramadı.
  • CHP'li İBB yönetiminin tecrübesizliğinin faturası İstanbulluya kesildi.
  • On binlerce kişi dağ başındaymış gibi saatlerce şehrin göbeğinde mahsur kaldı.
  • Kilometrelerce araç kuyrukları oluştu, insanlar saatlerce araçlarında aç, susuz beklemek zorunda kaldı.
  • İBB'ye ait onlarca otobüs yollarda kaldı. Birçok sefer iptal edildi.
  • Toplu taşıma bulamayan binlerce insan soğukta kilometrelerce yol yürüyerek evlerine ulaşabildi.
  • Metrobüs ve metro duraklarında izdiham oluştu. Pandemi kuralları terk edilerek binlerce insan farkında olmadan enfekte oldu.
  • Yeteri kadar tuzlama çalışması yapılmadığı için yüzlerce yaralanmalı kaza kaydedildi.

O sıkıntıları yaşayanlardan biri de bendim. Şirinevler metrobüs durağında ayaklarımız çamurlu kar suyu içinde yarım saat boyunca üst geçidi çıkmaya çalışırken, vatandaşın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sitemine defalarca şahit oldum. Evet ortada herkesi kabul ettiği bir gerçek var ki İBB bu süreci berbat yönetti. Aslında yönetmeye çalışmasa belki de "her şey çok daha güzel" olabilirdi.

Kulağımda yankılanan sitem ve pişmanlık dolu sözlerden sonra, aklıma ister istemez "Acaba gerçekten vatandaş İmamoğlu'na oy verdiğine pişman oldu mu?" sorusu takıldı.

Sıcağı sıcağına sorularımı Areda-Survey Genel Müdürü Yusuf Akın'a yönelttim. Yusuf Bey, sağ olsun beni kırmadı ve bize özel hızlı bir teknik kullanarak aklımızdaki sorularla ilgili bir anket düzenledi.

25 Ocak 2022 tarihinde 1.063 kişi ile yapılan ve kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI (Computer Aided Web Interviewing) kullanılarak hazırlanan Kar Yağışı Sonrası Alınan Tedbirlere Bakış araştırmasının sonuçlarını hemen sizinle paylaşayım:

- "Kişilere sorulan İstanbul'da kar yağışı sonrası yaşanan olumsuz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeterli önlemleri almadı diyenlerin oranı yüzde: 56,4 olurken, alınan önlemler yeterli ancak aşırı kar yağdı diyenlerin oranı yüzde 43,6 da kaldı.

Bu soruya yanıt verenlerin 24 Haziran genel seçimlerinde yüzde 18'i CHP, yüzde 22'sinin İYİ Parti'ye oy vermiş olmaları dikkat çekti.

Yani özetle CHP ve İyi Parti seçmenin 5'te biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli önlemi almadığını düşünüyor.

- "Kar yağışı sonrası ulaşımın aksaması, yolların kapanmasında sorumlu kimi görüyorsunuz?" sorusuna ise, katılımcıların yüzde 56'sı sorumlu olarak İBB'yi görürken, Karayolları Genel Müdürlüğünü sorumlu görenlerin oranı yüzde 34,2'de kaldı.

- "Bu süreçte Ekrem İmamoğlu'nun süreç yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, vatandaşın yüzde 57,1'i İmamoğlu'nu başarısız bulurken, kendisini başarılı bulanların oranı yüzde 42,9'da kaldı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nu başarısız bulan yüzde 26,3'lük kesimin İYİ Partili, yüzde 18,2'sinin ise CHP'ye oy vermiş olması yine dikkat çeken önemli bir sonuç.

- Son olarak kişilere "Kış aylarında hava şartlarına karşı alınan tedbirler ve uygulamalar bakımından şuan ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile önceki belediye yönetimini karşılaştırdığınızda sizce kim daha başarılıydı?" sorusu yönetildi.

Katılımcıların yüzde 54'ü önceki yönetimi daha başarılı bulurken, şimdiki yönetimi daha başarılı bulanların oranı yüzde 35,3'te kaldı. Değişen bir şey yok diyenler ise yüzde 10,7'lik bir kesim.

ARAŞTIRMA, BALIKÇI SKANDALI İTİRAFINDAN ÖNCE YAPILDI

Değerli dostlar, Areda-Survey'in henüz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de İngiltere Büyükelçisi ile yaptığı balık sefası ve Sözcüsü Murat Ongun'un İsviçre'deki kar tatili deşifre olmadan yaptığı araştırma sonuçları bu şekilde ise, sonraki araştırmasının sonuçlarını düşünemiyorum.

Vatandaşın gözünün içine baka baka "İBB başkanının AKOM'a 40 km uzaklıkta bir balıkçıda büyükelçilerle 3 saat boyunca rakılı balıklı yemek yemesi, kar çalışmalarını takip etmek kadar önemlidir" diyen İBB Başkanı ve İsviçre'deki lüks kayak otelinden kendilerini eleştirenleri trollükle suçlayan sözcüsüne bu halkın gereken cevabı vereceğinden hiç şüphem yok.

Şimdiden Yusuf Bey'in bizimle paylaşacağı sonraki anket sonuçları merakla bekliyorum.

Kalın sağlıcakla...

ibrahim.gunay@haber7.com

Twitter: ibrahimgny7

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 224 TÜMÜ
  • Fatih sultan M. 2 yıl önce Şikayet Et
    Eden bulur kardeşler.herkes ektiğini biçer.Patatese soğana reisi satan lara bunlar müstehak tır.daha bunlar iyi günlerimiz. Ama kurunun yanı da yaş da yanıyor iste
    Cevapla
  • A.Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    şu sonuçlara bakarsanız istanbul bu kişinin yaptıklarını hak ediyor devam herşey çok güzel oluyor size müstahak
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullular deyimler sözlüğüne yeni bir deyim kazandırmış bu anketle başını kara gömmüş hakikati göremiyor
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkanımıza sahip çıkıyoruz o Cumhurbaşkanı olacak
    Cevapla
  • Bora 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl belediye başkanı oldu ben hala inanamazken kendiside inanamadığını bize gösterdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR