Son dakika: 27 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısında yeni rekor

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2022 19:57 GÜNCELLEME 27.01.2022 19:57 GÜNCEL
Son dakika: 27 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısında yeni rekor
Son dakika: 27 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısında yeni rekor

Türkiye'de son 24 saatte 424 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 82 bin 180 kişinin testi pozitif çıktı, 174 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''“BU HAVADA AŞI?” Sağlık çalışanlarımız görevlerinin başında. Aşı hatırlatma dozunuzun zamanı gelmişse, hava koşullarından kaynaklanan göze alınması mümkün zorlukları engel kabul etmeyin. Kış aylarında Covid-19 riski yüksek. Aşının zamanında yapılması önemli.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 27 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 82 bin 180 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 174 oldu. Bir günde toplam 424 bin 164 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 83 bin 225 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,32 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,45 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 141 milyon 416 bin 957’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,6 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Virüssün kokusu var 5 dakika o kokuda dur delirirsin. Geçensene kokusu farklıydı bu sene farklı mutastyondan. Normal insanlar o kokuyu alamıyor. Beyin bloke oluyor virüss bulaştımı beyin hemen cevap vermiyor. Giyilen elbiselere siniyor sinen elbiseyle oturulmuyor. Bunu hassas koku alanlar alıyor. Yazın insanlar açık alanlarda olduğu için sayı düşüyor. Küçük ilçelere baktığında insanlar kahvede kapalı alanda eşler komşuda misafirlikte kapalı alanlarda olduğu için fazla bulaşma oluyor kışın.
    Cevapla
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Virüssten korunmanın yolları : marketlerde kasa fazla beklemeyin. Kapalı alanlarda aynı yerde fazla durmayın. Misafirliğe gittiğinizde mesafeli oturun. Arada bir koltuk değiştirin. Havadar yerde durun. Virüs kokusu elbiselere bile siniyor. Virüssün kokusu var. Kokusunu alabilen için virüsss kokusu delirtme kokusu kadar var 5 dakika bekleyemezsin o kokuda. Normal insanlar bu kokuyu hissetmiyor beyin bundan bloke olup bağışıklık düşüyor. Virüste vucutta istediği gibi rahat yayılıyor beyin bunu hissetmiyor.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor aşılı adam yoğun bakımda entube oldu Allah aşkına artık bir önlem alın bu ara aşırı kaldırın taziye toplantı düğün dernek imtihanlar sunmilleti Mayıs'a kadar belli bir kural getirin gece eğlence yerleri vs yazın bu şartlarda bu ülkeye turistik gelmez bu ülkenin en önemli para kaynagi tam kısıtlama olmasın ama beli başlı fuzili işlerde artık önlem alın herkes covid buara
    Cevapla
  • Vatandaş 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Serkan kardeş doğru söylüyorsun ama şu yorumlara bakınca insanlıktan çıkmamak elde değil
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler grip olarak kabul etmeye başladı butun sinirlamalari kaldiriyorlar uyanin artik
    Cevapla
  • okan 2 yıl önce Şikayet Et
    en az aşılama olan urfa da en vaka ,en çok aşılama olan ilde de en çok vaka sayısı oluyor ,neden aceba diye bir sorgulayın
    Cevapla
  • Gym lastikci 2 yıl önce Şikayet Et
    O hafif grip gibi diyenleri bulunca ümügünü sıkacam ,3 biyontekliyim ve inanin saftim kaydi , fitness hocasiyim pestilim cikti pestilimmm
    Cevapla
  • Vatandaş 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha grib gibi oldu diyenler var cildirmamak elde değil ne yapmaya çalışılıyor oda muamma
    Cevapla
  • Gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının faydası.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sebebini yazmışsın hemde 3 kere aynı şeyi yapmışsın ölmediğine dua et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR