Türkiye Diyanet Vakfı, soğukta donma tehlikesi olan çocuklar için seferber oldu

Türkiye Diyanet Vakfı, çetin kış şartlarının etkisini göstermesiyle birlikte hayata tutunmanın çok daha zor bir hal aldığı Suriye’de donma tehlikesi geçiren çocukların daha güvenli bir yaşam sürdürebilmesi için çalışma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2022 14:28 GÜNCELLEME 28.01.2022 14:28 GÜNCEL
Türkiye Diyanet Vakfı, soğukta donma tehlikesi olan çocuklar için seferber oldu
Türkiye Diyanet Vakfı, soğukta donma tehlikesi olan çocuklar için seferber oldu

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyeli ailelere gıdadan barınmaya, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar her alanda yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Havaların soğumasıyla birlikte mağduriyetlerin ve ihtiyaçların çok daha fazla arttığını ifade eden Turan, “Azez, İdlib ve Afrin bölgesinde savaştan önce 1,5 milyona yakın insan yaşıyordu. Şuan bölgenin nüfusu 6 milyona ulaştı. Bu insanların 2 milyondan fazlası çadırlarda kalıyor. Derme çatma diyebileceğimiz evlerdeki insanların büyük çoğunluğun da kışı geçirecek yakacak ve eşyaları bulunmuyor. Yani yaklaşık olarak 3 milyonda fazla kişi dondurucu kış şartlarına karşı korunaksız yaşam mücadelesi veriyor. Ayrıca bölgede son 30 yılın en soğuk günleri yaşanıyor. Bu bölgelerde yaşayan insanların büyük çoğunluğunu da hayatları boyunca böyle bir soğuk görmemiş güney bölgelerden göçüp gelen insanlar oluşturuyor.  Bunları da dikkate alınca bölgede yaşam mücadelesi veren aileleri soğuk hava çok daha fazla etkiliyor. Türkiye’den ulaştırılan yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

1003 şubeyle birlikte yardım seferberliği başlatıldı

Türkiye Diyanet Vakfının 1003 şubesiyle birlikte yardım için adete seferberlik başlattığını dile getiren Turan, şöyle devam etti:

“81 İlde ve 922 ilçede aynı zamanda vakfımızın şubesi olan müftülüklerimiz aracılığıyla yardım kampanyaları başlattık. Azez, İdlib ve Afrin bölgelerindeki kardeşlerimizin acil olarak soba, kömür, un, bakliyat, gıda paketi, temizlik/hijyen paketi, kışlık kıyafet özellikle 0-14 yaş arası, ayakkabı-bot, mont, çadır, sünger yatak, halı, hasta ve çocuk bezi, battaniye gibi yardım malzemelerine ihtiyaç duyuluyor. Şuana kadar 5 bine yakın soba, bin tona yakın kömür, 5 bin mont, 5 bin bot, 8 bin battaniye, 5 bin gıda paketi, 5 bin halı ve 3 bin yatağın planlamasını yaptık ve Suriye’deki ailelere dağıtımları devam ediyor. Ne kadar çok bağış ulaştırılırsa o kadar çok mazluma yardım eli uzatabileceğiz”

Soğuk havadan ve yaşanan mağduriyetlerden en çok çocukların etkilendiğini belirten Turan, “Gecenin sessizliğini üşüyen çocukların çığlıklarının bozduğu bilgisini alıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir yavrumuz donmamak için tatlı uykusunu bölmek zorunda kalmasın. Yastığa başını huzurla koysun ve güvenli bir şekilde uyuyabilsin. Bizler nasıl ki sıcak evlerimizde uyuyabiliyorsak savaş mağduru kardeşlerimiz de bu duyguyu yaşayabilsin.” şeklinde konuştu.

“Yolun İyilik Olsun” temasıyla yürütülen kampanya kapsamında vatandaşların bağışta bulunabileceğini ifade eden Turan, bagis.tdv.org adresinden online olarak veya şubeler aracılığıyla istenilen miktarlarda yardım yapılabileceğini söyledi.

Turan, ayni yardımda bulunmak isteyen vatandaşların ise paketi açılmamış yeni olmak kaydıyla yardım malzemelerini Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Lojistik Merkezi’ne ulaştırabileceğini vurguladı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR