Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! En korkunç gün

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2022 20:55 GÜNCELLEME 28.01.2022 20:55 GÜNCEL
Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! En korkunç gün
Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! En korkunç gün

Türkiye'de son 24 saatte 438 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 93 bin 586 kişinin testi pozitif çıktı, 210 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var.'' ifadelerini kullandı.


Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 28 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 93 bin 586 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 210 oldu. Bir günde toplam 438 bin 252 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 85 bin 503 oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,35 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,47 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 141 milyon 612 bin 186’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    ölümle yüz yüze olan ölümü anlar.olmayanda.yorum yapar.1 nefes için insan herşeyini feda eder.tedbirler aşırı gevşetildi.sosyal mesafe derler. herşey iç içe.taşıma araçları.camiiler sanki hastalık yokmuş gibi vurdum duymazlık.insan ölçüsünü. kuran vede sünnete uygun yapmaz ise.azalmaz çoğalır.açlık fakirlik korkusu.rezzak olan unutulursa.h.z peygambber A.s hastalık dönemlerinde ne uygulamış bitene kadar.ölçü avrupa batı olmuş.ne derlerse eyvallah.müslüman kör olmuş. sağır olmuş dilsiz olmuş.vay halimize vayyyyyyyy.
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana turkovac şu hastanede var diye bi yetkili yazsın. Gitmeyen adam değildir. Hadi göreyim izmrde hangi devlet hastanesinde yapılıyor bi yazın yetkililer hadi .
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben izmirden yazıyorum. turkovac -sinocac vr biontech aşısı olma hakkınızı bulunmaktadır denildiği mhrs programında turkovac aşısı olmak istediğimde Türkiyenin hiç bir hastaneden aşı randevunuz şu hastaneden oluştu diye bir başvuru alan benden ne dilerse verecem. Çünkü ben çok denedim hiç bir yerden ALAMADIM !! Bunun için turkovac aşısı var diye milleti kandırmayın!!!
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı yok turkovac var ama lafta var hatayda oturuyorum burda turkovac yokk
    Cevapla
  • emrah 2 yıl önce Şikayet Et
    şanlı urfa en az aşılamanın olduğu il ve en az hastalık sayısına sahip nasıl oluyor bir bilen varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR