Son dakika: 30 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2022 19:54 GÜNCELLEME 30.01.2022 19:54 GÜNCEL
Son dakika: 30 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 30 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 428 bin 214 Kovid-19 testi yapıldı, 88 bin 145 kişinin testi pozitif çıktı, 189 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Omicron varyantına bağlı vaka sayılarındaki artış salgının ilk donemlerindeki sonuçlara sebep olacak bir artış değil. Toplum önemli ölçüde aşılı. Hastalık hafif seyrediyor. Tedbir ise halen şart. Aşı (Turkovac) ve kişisel tedbirler ile salgın gündeminden çıkma zamanı.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 30 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 88 bin 145 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 189 oldu. Bir günde toplam 428 bin 214 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 81 bin 530 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalaması yüzde 84,38 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,49 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 141 milyon 778 bin 517’ye yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,6 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,3 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka, Hollanda ve İngilitere' de yasaklar kaldırılmışken; Kanada' da kamyoncu eylemleri devam ederken , biz halen vak vakların derdindeyiz. İnsanlar sözde aşılar yüzünden ölmeye başladıklarında karma aşı oldukları için kimi mahkemeye vereceklerini bile bilimeyecekler. Çok acı.
    Cevapla
  • Domuz gribi 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen gün domuz gribi oldum. Bu virüs de çok var piyasada. Ve çok bulaşıcı. Ağır geçiyor.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hergün evden çıkarken test yaptırmak mecbur olmalı . Acil önlem . Öleceğiz . Çok korkuyoruz
    Cevapla
  • Kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkese 5 aşı şart olsun. Böyle iyi korunmuş oluruz.
    Cevapla
  • Faruk Yürekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Öl de kurtul, bu ne aymazlık
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Felaketi yaşıyoruz tam anlamıyla, bu koronanın sonu nereye varacak daha ne zamana kadar aşısız turist içeri alınacak ne zaman yasaklar gelecek.Okullar kapatılmalıdir uzaktan eğitime geçilmelidir.Avmler kısıtlı insan almalı. Yekililerimiz elbette daha iyi tedbirler alacaktır.Kimse halktan maske takmıyor mesafe hijyen hiç yok.Allahü teala sonumuzu hayretsin durum hiç iç açıcı değil.
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz fitne, çığırtkanlık. çok korkuyorsan çıkma dışarı.
    Cevapla
  • Misafir0101 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendini kapa. Milletin işine karışma.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    bu rakamlara inanmıyorum hem hafta sonu hem ara tatil ki tatil olmasına rağmen rakamlar böyle vahim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR