Evde bakım maaşı yatan iller! 14 Şubat evde bakım maaşı sorgulama ekranı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşının ne zaman verileceği araştırılıyor. Ödemeler genellikle ayın 20’sine kadar tamamlanıyor. Peki 10 Şubat 2022 evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2022 09:25 GÜNCELLEME 14.02.2022 09:25 GÜNCEL
Evde bakım maaşı yatan iller! 14 Şubat evde bakım maaşı sorgulama ekranı...
Evde bakım maaşı yatan iller! 14 Şubat evde bakım maaşı sorgulama ekranı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'evde bakım maaşı' ödemelerinin Şubat ayından itibaren 2.300 TL olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Muhtaç yaşlı ve engellilere, bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardım olan evde bakım maaşı il il yatırılmaya devam ediyor. Ödeme sorgulamaları ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Evde bakım maaşları her ayın 15’i ile 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. 10 Şubat Perşembe günü itibariyle henüz evde bakım maaşı yatan iller listesi belli olmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça ve haberimizde yer alacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemeleri sorgulama e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu linkine tıklayın.

Eğer e-devlet siteminde kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfada kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Sisteme giriş yapmak (kimlik doğrulaması yapmak) için gerekli bilgiler TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.

Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Bilgileri eksiksiz girdikten sonra giriş yapıp otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfadan evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR