İçişleri Bakanlığı: Yeni operasyon başlatıldı, 20 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır'da "Eren Kış-22 (Diyarbakır-Dibek) Şehit Jandarma Er Fedai Efe Operasyonu"nun başlatılğını duyuran İçişleri Bakanlığı, Eren Kış Operasyonları kapsamında bugüne kadar 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2022 14:08 GÜNCELLEME 11.02.2022 14:48 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı: Yeni operasyon başlatıldı, 20 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı: Yeni operasyon başlatıldı, 20 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır'da "Eren Kış-22 (Diyarbakır-Dibek) Şehit Jandarma Er Fedai Efe Operasyonu" başlattığı belirtildi.

Operasyona, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1280 personel ile 82 operasyonel timin görev yaptığı belirtildi.

BUGÜNE KADAR 20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, 7 Kasım 2021 tarihinde icrasına başlanılan Eren-Kış operasyonları kapsamında bugüne kadar, 1'i sağ 20 terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bunun yanısıra, 350 sığınak, depo ve barınak da imha edildi.

Operasyonlarda 114 silah, 2 adet 14,7 mm uçaksavar, 14 füze, 6 roketatar, 1 havan, 2 bombaatar, 6 makineli tüfek, 66 uzun namlulu silah, 3 keskin nişancı tüfeği, 3 lav, 8 tabanca, 3 av tüfeği], 172 adet el bombası, 60 adet mayın/EYP, 366 adet fünye, 520 tüp, bin 665 kilogram patlayıcı, 28 dürbün, 27 telsiz, 23.54 mühimmat ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

"OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"

Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, terör unsurlarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik operasyonların devam ettiği belirtilerek, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Kış Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın paşam Hulusi akar Allah sizden razı olsun gayretleriniz için.... Fakat iğne ile kuyu kazığınızı düşünüyorum bu ülkede ve dünyada terör bitmez taki okullarda İslami eğitim zorunlu olana kadar pkk bitsin istiyorsanız diyanet TSK ve eğitim birimi bir araya gelip sil baştan planlar geliştirilmeli yoksa istediğiniz kadar dağlarda iki ayaklı köpek avlayın nafledir.....
    Cevapla
  • h topcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani 20 LEŞ.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun Aslanlar ..
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazıyın bu alçakları. Ne bitmezmis bunlar
    Cevapla
  • mlzgrt1071 2 yıl önce Şikayet Et
    böcek gibi ezin hainleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR