Molnupiravir 65 yaş ve üstü vatandaşlara dağıtılmaya başladı

Kovid-19 için geliştirilen Molnupiravir ilacı, PCR testi pozitif çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlara dağıtılmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2022 14:10 GÜNCELLEME 12.02.2022 15:13 GÜNCEL
Molnupiravir 65 yaş ve üstü vatandaşlara dağıtılmaya başladı
Molnupiravir 65 yaş ve üstü vatandaşlara dağıtılmaya başladı

Covid-19'u hedef alarak çoğalmasına engel olduğu belirlenen Molnupiravir ilacının PCR testi pozitif çıkan 65 yaş ve üstü kişilere kullanılmaya başlandığı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta onaylanan ilaç ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş ve üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını açıklamıştı. 

MOLNUPİRAVİR NEDİR?

Molnupiravir, Covid tedavisinde kullanılan ilk özel oral antiviral ilaç olarak tanımlanıyor.

Hap, koronavirüsün kendi kopyasını ortaya çıkarmak için kullandığı enzimlerini hedef alarak onu zedeliyor. Bu durum virüsün çoğalmasına engel oluyor.

Molnupiravir nedir? Koronavirüse karşı molnupiravir ilacın etkileri nelerdir?Molnupiravir nedir? Koronavirüse karşı molnupiravir ilacın etkileri nelerdir?

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • iiiiiiiiiii 2 yıl önce Şikayet Et
    NİSA/78 AYETHer nerede olursanız olun, isterse tahkim edilmiş sağlam ve yüksek kaleler içinde bulunun ölüm mutlaka gelip sizi yakalar. Onlar bir iyiliğe kavuşsalar: “Bu, Allah’tandır” derler. Başlarına bir kötülük gelince de “Bu, senin yüzündendir” derler. De ki: “Nimet de, belâ da hepsi Allah’tandır!” Fakat bu adamlara ne oluyor ki, bir türlü sözü anlamaya yanaşmıyorlar?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zorlamı veriyor içmezsin olur biter
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu milleti kobay olarak kullanılmasına niye izin veriyor devletimiz anlayamıyorum. İnsan biraz kendi milletini düşünür. İlk önce bunu galiba İngiltere bulmuştu. İlk ingilizler kullansın işe yarıyorsa o zaman bize gelsin artık bu ilaçlar. Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz diyoruz. Fakat devletimiz kendi milletini üçüncü dünya ülkesi görüyor galiba
    Cevapla
  • Niğde li Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar kendini yırtıyor Türkiye'de bizim sağlığım ve ekonomiyi düzeltmek halkın refah düzeyini iyileştirmek için. İçimizde yaşayan her yapılana burun kıvıran insanlar var bu şahıslara soruyorum acaba sizin ne gibi bir katkınız var lütfen bir kendinize bakın. Kendindeki odundan haberi olmayan başkasında kibrit çöpü arar dururmuş.
    Cevapla
  • MPARİMLİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Favicovir Skandalından sonra insanlar bu ilaçlara nasıl güvenecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR