Son dakika: 16 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2022 21:32 GÜNCELLEME 16.02.2022 21:32 GÜNCEL
Son dakika: 16 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 16 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 463 bin 241 Kovid-19 testi yapıldı, 94 bin 176 kişinin testi pozitif çıktı, 271 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayımız dünküyle yaklaşık aynı, vefat sayımızda önemli bir düşüş var. Omicron döneminden itibaren salgının özellikle yaşlılarda ve kronik hastalarda ölüme yol açtığını biliyoruz. Vefat sayısını azaltmamız ek bir hastalıkla mücadele gücü olmayan bu grubun korunmasına bağlı.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 16 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 94 bin 176 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 271 oldu. Bir günde toplam 463 bin 241 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 104 bin 409 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,86 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,79 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 144 milyon 476 bin 572 ’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,0 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Uğraşmaya gerek yok bu virus herkeze bulaşıyor. Aşı yada maske fayda etmiyor
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlarda bir rahatlık var sanıyorlar ki bizlere bulaşmaz maskeyi dışarda takmıyorla anladık bari toplu taşıma araçlarında takın bari yaa uyardıkmı buz suçlu oluyoruz
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    31 Aralık 2021 de 3. dozu oldum gece 38-39 derece ateşle yattım sabaha kadar. 3 gün kolumu elimi oynatamadım. Aşı yapılan bölgem hala ağrıyor. 4. aşıyı olamayacağım, yeter.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    İsveç Norveç Danimarka Finlandiya Kuveyt kısıtlama asi ve aşı pasaportu ve maske tamamen kalktı...Türkiye'de neden değil Hollanda 24 Şubat'ta o da herşey son veriyor covit bu ülkelerde bitti
    Cevapla
  • Viz 2 yıl önce Şikayet Et
    Eee pilot ulke her zamanki gibi biz olunca normal kalkmamasi. Asilara bir bizim ulke tepki vermedi. Allah hepsini helak etsin tez zamanda!
    Cevapla
  • Konyalı Hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim okullarda sınıflar 40 kişi belediye otobüsleri dolmuşlar tramvaylar tıka basa dolu
    Cevapla
  • türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Koronaya yakalandım bir hafta önce 6 gün sonra tekrar negatif oldum bu süreç içersinde yeme ve içmeden kesinlikle kısmayın genel de narenciğe türü meyveleri tüketiniz sarımsak tan vaz geçmeyin bol bol sıcak çaylar içiniz burnunuzda akıntılar oluyor ve üşüme hissediyorsunuz vücut sıcaklığını fazla düşürmeyiniz ve moralinizi yüksek tutunuz ben illeti yenicem diye ALLAH CC herkeze şifalar versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR