Yarar: Sözlere ve haritaya bakıyorum içim ürperiyor

CNNTürk'te Ukrayna krizinin ele alındığı Akıl Çemberi programında değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar krizi Türkiye açısından değerlendirirken endişe verici ifadeler kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 00:22 GÜNCELLEME 23.02.2022 13:18 GÜNCEL
Yarar: Sözlere ve haritaya bakıyorum içim ürperiyor
Yarar: Sözlere ve haritaya bakıyorum içim ürperiyor

Rusya lideri Putin'in Ukrayna'ya yönelik harekatı başlattığı dün akşamki konuşması ve Biden'ın  bölgeye yönelik sözlerine dikkat çeken  Mete Yarar " Biden da, Putin de Karadeniz'deki denizaltılardan, gemilerden söz etti. Karadeniz'de en fazla denizaltısı da gemisi de olan biziz. Karadeniz'e en büyük kıyısı olan ülke biziz." dedi. 

"TÜRKİYE'NİN ESAD İLE SORUNU YOKTU SORUNUN GÖBEĞİNE OTURDUK"

" Türkiye'nin aldığı S-400'leri bu kadar bahane eden ABD bundan sonra yaşanacak süreçlerde Türkiye'yi yeniden sıkıştırmaya çalışır mı" sorusunu yönelten Mete Yarar, "Biden'ın, Türkiye'ye Erdoğan'a bakışı, Suriye'de hala PYD'ye devam etmesini hatırlatarak Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya ile de iyi ilişkileri olmasına rağmen tıpkı Suriye'de Türkiye'nin Esad ile sorunu yok iken nasıl sorunun tam göbeğine oturduk. Şimdi aynı yere bakıyorum içimi gerçekten ürpertiyor." dedi. 

"TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA KEŞKE TEK SORUN F-35 OLSA"

"Bu yaşanan süreçlerin bedelini bu toplum ödememeli" diyen Yarar, Antalya ve Ege bölgesindeki otelcilerin bugün "Ukrayna - Rusya savaşı çıkarsa ne olacak" sorusuna odaklandığını belirtirken NATO'nun içinde bulunan,  Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Polonya, Çekya, Litvanya, Letonya ve Estonya gibi ülkelerinin toplamının bir Türkiye ordusu yapmıyor. Buna rağmen Türkiye'ye ambargonun her türlüsünü yapıyorlar. Deniz Kuvvetleri'nin bire bir önceliğini bildiğin halde Deniz Kuvvetleri'nde kullanılan tüm silah sistemlerine ambargo uyguluyor. F-35'ten vazgeçtik, sattıkları F-16'nın programını vermiyor. Türkiye ile ABD arasında keşke tek sorun F-35 olsa. F-35'in çok daha ötesinde bir ambargo yiyoruz. " dedi. 

UKRAYNA VE RUSYA İLE İŞ YAPACAKLARI IRAK VE SURİYE ÖRNEĞİ

Mete Yarar geçmişte Suriye'ye yönelik iş dünyası ile yapılan bir toplantıda "kriz ne zaman biter sorusuna Irak'ı örnek göstererek cevap verdiğini, bugün de iş dünyasına Ukrayna ve Rusya'ya yönelik çalışma yapan iş dünyasına aynı tavsiyede bulundu: Tıpkı Irak ve Suriye gibi olacak.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • kara 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yarar...ne demiş inanın anlamadım...
    Cevapla
  • BBG 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence iki tarafında (Rusya-Abd) canı cehenneme. İlla taraf olacaksak Rusya'ya ile anlaşarak milli çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa o şekilde işbirliği yapalım. Sun bitsin.
    Cevapla
  • sami 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar her gün ekranlarda saatlerce konuşuyor para alıyor mu kanallardan yoksa kim babasının hayrına her gün çıkıp boğaz patlatsın
    Cevapla
  • Gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük fotoğrafı görmek lazım abd nin EKONOMİK OLARAK ENGELLEMEK İÇİN 1.SIRADA RUSYA 2.SIRADA ÇİN VAR, RUSYAYI KAPANA KISTIRMAK İÇİN ÖNCE 15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİNİ YAPTI BAŞARAMADI ŞİMDİ UKRAYNA ÜZERİNDEN DEVAM EDİYOR Ukrayna senin neyine Nato üyesi olmak Natonun amacının ilk olarak Rusyaya karşı kurulmuş olduğunu bilmiyormusun? Ruslar kendi sınırında nato üyesi bir ülkeyi nasıl kabul eder.
    Cevapla
  • Sivasli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu potin sovyetleri yeniden diriltmek peşinde Türk devletleri yine baskı altında ne yazikki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR