Son dakika: 23 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 19:42 GÜNCELLEME 23.02.2022 20:19 GÜNCEL
Son dakika: 23 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 23 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 464 bin 85 Kovid-19 testi yapıldı, 86 bin 600 kişinin testi pozitif çıktı, 268 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Salgın, toplumun tamamını aynı anda tehdit eden bir bulaşıcı hastalık olmaktan çıkıp, daha çok belli risk grupları üzerinde etkili bir olay haline gelmeye başladı. Mücadelede bu risk gruplarına odaklanmalıyız. Büyükleriyle yaşayanların, kronik hastası olanların sorumluluğu arttı.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 23 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 86 bin 600 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 268 oldu. Bir günde toplam 464 bin 85 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 95 bin 526 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,88 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 145 milyon 243 bin 896’ya yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi olmuş hasta ve yasliakr ölüyor neen asi bunları korumayacakta beni mi koruyacak demekki asi fayda etmiyor isbati işte size
    Cevapla
  • Bittiniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yavas yavas bitireceksiniz. Dunya hukumetleri hep ayni hareket ediyor. Bu masallari secmeninize anlatin. Yalandan belgesellerle, yollarda ayilip bayilanlarla uyuttunuz insanlari. Koyunluk donemi bitti hepiniz hesap vereceksiniz hem Allah’a hem adalete!
    Cevapla
  • ah be memleketim 2 yıl önce Şikayet Et
    ah be mardin keşke ilk 5 te yer alaydın . zorla yapılan her işe karşıyız . bunun elbet bir hesabı olacak .
    Cevapla
  • Abdulkadir 2 yıl önce Şikayet Et
    3 doz aşım var bir hafta karantina bu gün 4. günüm iki gün boğaz ağrısı akşamı 38 derece ateş ,ateşte 24 saat sürdü hele ciğerdeki balgamı öksürükle sökmeye çalışmak boğaz ağrısındanda ateştende kötü yiyecek ve içecelerde tad diye bir şey kalmıyor .Aşılarınızı zamanında yaptırın korkmadım desem yalan olur.
    Cevapla
  • Zzzzz 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Allah şifa versin.Aka olayı aşıya baglamaktan vazgeçin. Aşısız biri olarak korona testim pozitif çıktı.. Hastalığın H sini bile hisstmedim .. Bırakın artık bunlari ..Hastalık var ama bize yutturmaya çalıştıkları. hastalık yoktur.
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi olanlar asiya güveniyorsa korkmalarina gerek yok. Asi olmak istemeyenleri rahat birakin. Ileride herkes bu asilarin neye yaradigini yada yarmamadigini nasil olsa görecek. Asi yok iken bu kadar hasta yokdu. Hic kimse bunun farkina varmiyor mu? Insanlari ruhsal hasta yaptilar tüm dünyada. Cocfuklarin psikolojisi bozuldu. Viruslar biter ama cocuklara yapilanlar onlarda ömür boyu kalacak. Hesabini kim verecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR