Erdoğan'dan AB'ye üyelik tepkisi: Savaş mı çıkması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani - Sadriu ile görüştü. Görüşmenin ardından iki ülke arasında kritik anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2022 19:45 GÜNCELLEME 01.03.2022 20:03 GÜNCEL
Erdoğan'dan AB'ye üyelik tepkisi: Savaş mı çıkması gerekiyor
Erdoğan'dan AB'ye üyelik tepkisi: Savaş mı çıkması gerekiyor

Konuk Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani - Sadriu'nun bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Sadriu'ya protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bölgemizdeki ve ötesindeki tüm aktörlerin bölgesel barış ve istikrarı öne çıkarması elzemdir.

TİCARİ İLİŞKİLER

Türk firmaları, bugüne kadar Kosova'ya 400 milyon avroya varan yatırım yaptı. Firmalarımız yatırımlarını artırmaya hazırdır.

Kendilerine ve heyetine Ankara'ya hoşgeldiniz diyorum. Gerek ikili görüşmede gerek heyetlerarası görüşmede Kosova Türkiye arasındaki süreci kapsamlı şekilde değerlendirdi. Ekonomi, ticaret, terörle mücadele alanlarında işbirliğini geliştirmek için neler yapılabileceğini istişare ettik. Kosova'nın kalkınmasına büyük önem veriyoruz.

2004 yılından bu yana TİKA Kosova'da birçok projeye imzat attı. 2019 yılyla beraber ticaret hacmimiz olumlu bir seyre girdi. Ticaret hacmimiz pandemiye rağmen yüzde 52 artarak 600 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır 

Belgrad ile başlatılan sürerci destekliyoruz. Bölgesel barış ve istikrar için elimizden geleni yapmaya hazırız. Görüşmemizde FETÖ İle mücadelemizi el aldık. Değerli mevkidaşıma atılmasını arzu ettiğimiz bazı beklentilerimizi kendisine ifade ettim.

AB'YE ÜYELİK TEPKİSİ: SAVAŞ MI ÇIKMASI GEREKİYOR!

Biz kimseyi AB'ye alın almayın gibi bir gayretin içine girmeyiz. Biz kendimizden sorumluyum. Ukrayna'yı AB'ye alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Anca AB'ye soruyorum Türkiye'yi AB'ye almakta neden tereddüt ediyorsunuz. NATO'da duruşumuz belli. NATO'da da genişleme konusunda olumlu adımlar atıyoruz. AB konusunda, üye ülkelere sesleniyorum, Ukrayna'ya gösterdiğiniz tutumu Türkiye'ye de gösterin. Yine bir savaşın çıkmasını mı bekliyorlar. Sadece laf üretiyorlar samimi değiller. 

KOSOVA CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Konuk Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani - Sadriu'nun açıklamaları şöyle:  Kosova'nın sesinin çıkmadığı uluslararası arenada Türkiye bize destek olmuştur. Özellikle Sayın Erdoğan'ın desteklerini hissediyoruz ve bunun için çok teşekkür ediyoruz.Türkiye ile aramızdaki ilişkileri daha ileri taşımayı istiyoruz. Kosova'nın NATO'ya girme zamanı gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sadriu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Sadriu'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

Sadriu, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Sadriu, merdivenlerde Türkiye ve Kosova bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 147 TÜMÜ
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye AB ye ancak bir şekilde girer.Osmanlı’nın yaptığı gibi elinde kılıcı ile.Niçin anlamak istimiyorsunuz zamanında bizi avrupaya sokmamak İçin milyonlarca ölü veren haçlılar.Bizi oraya alırım sizce.Adamlar zaten Avrupa’nın Müslümanlaşmak hızından korkuyor.Birde bizi alsınlar tamam.
    Cevapla
  • Mustafa Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörle mücadelemiz de destek vermeyenler, hatta bize karşı terörü destekleyenler savaşta bize destek verir mi?
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    üyelik başvurusu askıda bırakıldığı için üye olmak istiyormuşuz gibi davranıyoruz. üyeliğin hiçbir getirisi olmadığını, olmayacağını biliyoruz. yalnız, "gümrük birliği anlaşmasını" revize etmemiz lazım
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede savas olsada avrupa türkiyeyi ab ye almaz cünkü türkiye düsmani hatta birde arkadan haince saldiriya gecer 1 dünya savasi unutulmamali avrupanin istedini yaptiginmiz sürece iyi iliski gecirir bir gün bunu yapamam dedin mi senden kötüsü yok 40 yil sirtinda tasi bir gün indir senden kötüsü yok alismislar her seyi tepe tepe kullanmaya sömürmeye
    Cevapla
  • Cerezistan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın reyisim Her şey savaşlar sonunda olur. Bizi Nato'ya Kore savaşından sonra almadılar mı. Bilmiyorsan tarih okusun çalışsınlar biraz o danışmanların. İlber Hoca senin danışmanın değilmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR