Bakan Dönmez elektrik kesintisi yaşanan Isparta'ya geldi

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Isparta'nın bazı ilçelerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'ya gelerek TEİAŞ 7. Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2022 10:54 GÜNCELLEME 03.03.2022 17:08 GÜNCEL
Bakan Dönmez elektrik kesintisi yaşanan Isparta'ya geldi
Bakan Dönmez elektrik kesintisi yaşanan Isparta'ya geldi

Isparta'nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu.

KENT MERKEZİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Elektrik tellerinde biriken kar nedeniyle kopmalar meydana geldiğinden kent merkezindeki bazı mahallelerde kesinti yaşanıyor.

Çevre illerdeki bazı elektrik dağıtım şirketleri, kentteki arızalara müdahaleye destek için ekip yönlendirdi.

Karla mücadele çalışmalarına Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor.

BAKAN DÖNMEZ ISPARTA'DA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta'ya geldi.

Kente hava yoluyla gelen Bakan Dönmez, elektrik kesintilerine müdahale çalışmalarını incelemek amacıyla TEİAŞ 7. Bölge Müdürlüğüne geçti.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu tarafından karşılanan Dönmez, yetkililerle yapılan toplantıya başkanlık etti.

Dönmez'e, TMMB Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve diğer yetkililer de eşlik ediyor.

Kar yağışı yüzünden yarın bu illerde okulları tatil edildiKar yağışı yüzünden yarın bu illerde okulları tatil edildi

Meteoroloji'den 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yoğun kar ve fırtına varMeteoroloji'den 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yoğun kar ve fırtına var

Konya Büyükşehir Belediyesinden gelen ekipler de kentteki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına katıldı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer'in kente gelerek çalışmaları yerinde inceleyeceği bildirildi.

KESİNTİ 14 SAAT SÜRDÜ

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, dün başlayan kar yağışının 14 saat sürdüğü belirtildi.

İl genelinde 8 köy yolunun kapalı olduğu belirtilen açıklamada, il ve ilçe merkezlerinde bulunan ana arterler ve caddelerde ulaşımın kesintisiz sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, yaşanana elektrik kesintileriyle ilgili şu bilgi aktarıldı:

"Enerji nakil hatlarında meydana gelen yıkılmalar ve hat kopmalarından dolayı il genelinde bazı köy ve mahallelere yaklaşık yüzde 18 oranında aboneye henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi ulaştırılamamaktadır. Elektrik enerjisinin en kısa zamanda verilebilmesi için sorumlu ve görevli elektrik şirketleri ve bunlara destek olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile çevre illerden de gelen takviye ekipler (315 personel ve 118 araç ve iş makinesiyle) kesinti yaşayan vatandaşlarımıza bir an önce elektrik enerjisini verebilmek için çalışmalara aralıksız devam etmektedirler. Yoğun kar ve buzlanmadan dolayı oluşan direk ve hat kopmalarının geniş bir alanda ve farklı akslarda oluşması, çalışma yapılacak hatların yüksek kesimlerde bulunması ve ulaşılmasındaki zorluklar, arızaların giderilmesine ve şehrimizin tamamına elektrik verilebilmesinde gecikme yaşanmasına sebep olmaktadır."

Bazı bölgelerin geçici olarak 16 jeneratörle desteklendiği aktarılan açıklamada, uygun durumlarda kullanılmak üzere 6 jeneratörün de hazır bekletildiği vurgulandı.

Açıklamada, aralıksız ve takviye ekiplerle devam eden çalışmalar sonucu günün ilerleyen saatlerinde şehrin tamamına yakınında elektrik enerji ihtiyacının karşılanacağı kaydedildi.

Bazı sokaklarda ise başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile diğer illerden de sağlanan personel ve iş makinelerinin destekleriyle çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

KAYNAK : AA, İHA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tazminat ödemeli
    Cevapla
  • Görkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik şirketine yüklü ceza kesilmeli. Faturadan bakım parası o parası diye kesintiler yapmasını biliyorlar , para bakıma gitmiyormuş demek ki !
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kar yalnız İsparta'ya mı yağıyor ?
    Cevapla
  • mevlüt baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Isparta da son zamanlarda böyle kış olmamıştı. bu sene bereketli güzel bir kış oldu. elektrik telleri alta indirilmezse bu sorun yoğun karyağışında hep yaşanır. clk akdeniz bunu bir an önce çözmeli. gece 1 den buyana elektrik hala yok
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Acil Bir Şekilde Çözüm Bulunmalı... Kar Yağdı Bahne Olmamalı, hastası var yaşlısı var ; İnsanların Geciken Elektirik Faturalarından Nasıl Katmerli Faiz Alınıyor ise Mağduriyetinin Bedelini de Oradaki Elektirik idaresinden almalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR