Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kazakistan Başbakanı İsmailov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kazakistan Başbakanı İsmailov ile bir araya geldi. Gösterdikleri misafirperverlikten ötürü İsmailov'a teşekkür eden Oktay, "Ata diyarım, altın yurt Nur Sultan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2022 09:54 GÜNCELLEME 04.03.2022 20:15 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kazakistan Başbakanı İsmailov ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kazakistan Başbakanı İsmailov ile görüştü

Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu 12'nci Dönem Toplantısı'nın yapılacağı Başbakanlık binasında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, baş başa görüşme gerçekleştirdi.

İsmailov, Oktay'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

Gösterdikleri misafirperverlikten ötürü İsmailov'a teşekkür eden Oktay, "Ata diyarım, altın yurt Nur Sultan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kazakistan Başbakanı ve KEK Eşbaşkanı Alihan İsmailov, Kazakistan Başbakanlık binasındaki Türkiye ve Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12. Dönem Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Oktay, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Türkiye olarak bu hakkaniyetten uzak savaşın bir an önce sonlandırılmasına yönelik girişimlerimizi sürdürüyor, insani yardımlarla Ukrayna halkının yanında oluyoruz. Kazakistan ve Türkiye arasında uygulanan 2 bin adet transit geçiş belge sayısının 20 bin adete çıkarılması ve ikili geçiş belgeleri geçerlilik sürelerinin 1 aydan 2 aya uzatılması üzerinde mutabık kaldığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim" dedi

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Haşim 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir devlet adamı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR