Resmi tatil tarihleri! (2022) Ramazan ve Kurban Bayramı tatili gün olacak?

2022 resmi tatil günleri, yıllık izinlerini dini ve milli bayramlarla birleştirerek uzatmak isteyenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle beraber uzun soluklu tatil planlaması yapacaklar Kurban bayramı ve Ramazan bayramı tatillerinin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyor.2022 takviminin belli olmasıyla beraber 23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim'in hangi günlere denk geldiği belli oldu. İşte resmi tatil tarihleri...

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2022 15:23 GÜNCELLEME 05.03.2022 15:23 GÜNCEL
Resmi tatil tarihleri! (2022) Ramazan ve Kurban Bayramı tatili gün olacak?
Resmi tatil tarihleri! (2022) Ramazan ve Kurban Bayramı tatili gün olacak?

Vatandaşlar tatil planlaması yaparken ilk olarak resmi tatil günlerini hesaba katıyor. 2022 yılında birçok dini ve milli bayramın hafta sonuna denk gelmesi ile üzülen vatandaşlar hangi günlerde izinlerini kullanacaklarına karar verebilmek için takvime ulaşmaya çalışıyor. Bu yıl sadece 1 Ocak yılbaşı tatili geride kalırken sırasıyla resmi olarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Emek ve Dayanışma günü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlanacak. Bu tatillere ek olarak İslam dünyası için oldukça önemli olan Kurban ve Ramazan Bayramları idrak edilecek. İşte 2022 yılı resmi tatil günleri ve süreleri...

2022 RAMAZAN VE KURBAN BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Oruç ibadetinin yerine getirildiği şükür ve sabır ayı olarak da bilinen Ramazan'ın sona erdiğinin habercisi olan Ramazan Bayramı bu yıl Nisan ayı içerisinde idrak edilecek. İşte 2022 yılı Ramazan bayramının denk geldiği o günler;

  • Ramazan Başlangıcı 2 Nisan Cumartesi

  • Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba

  • Ramazan Bayramı Arifesi 1 Mayıs Pazar

  • Ramazan Bayramı 1. Gün 2 Mayıs Pazartesi

  • Ramazan Bayramı 2. Gün 3 Mayıs Salı

  • Ramazan Bayramı 3. Gün 4 Mayıs Çarşamba

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her yıl miladi takvime göre 11 gün önceden gelmektedir. 2022 yılında Kurban Bayramı Temmuz ayı içerisinde idrak edilecek. Müslüman alemi için birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen Kurban Bayramı tatili bu yıl 4 gün kutlanacak. İşte Kurban Bayramı tatil tarihleri;

  • Kurban Bayramı Arifesi 8 Temmuz Cuma

  • Kurban Bayramı 1. Gün 9 Temmuz Cumartesi

  • Kurban Bayramı 2. Gün 10 Temmuz Pazar

  • Kurban Bayramı 3. Gün 11 Temmuz Pazartesi

  • Kurban Bayramı 4. Gün 12 Temmuz Salı

2022 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ!

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olma özelliğini taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılmasının ardından kutlanmaya başlandı. Resmi tatil olarak 1921 yılında kabul edildi. 2022 yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi gününe denk gelmektedir.

Emek ve Dayanışma Günü

2009 yılında resmi tatil olarak kabul edilen Emek ve Dayanışma günü işçiler tarafından kutlanmaktadır. Bu bayram 2022 yılında 1 Mayıs pazar gününe denk gelmektedir.

Ramazan Bayramı

İslam dünyası için iki önemli bayramdan birisi olan Ramazan Bayramı, sabır ayı olarak da tabir edilen 11 ayın sultanın sona erdiğinin habercisidir. Ramazan Bayramı arife günü ile birlikte toplam 3,5 gün sürmektedir. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlayarak ve 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecektir.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs 2022 yılında 19 Mayıs Perşembe gününe denk gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs sabahı Samsun'a çıkması ve milli mücadelenin başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi sebebiyle kutlanır. 

Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Terör örgütü FETÖ'nün 2016 yılında darbe girişiminde bulunması sonrası şehit olan ve gazi olanların anılması için resmi tatil olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2022 yılında 15 Temmuz Demokrasi Bayramı cuma gününe denk gelmektedir.

Kurban Bayramı

2022 yılı içerisinde Kurban Bayramı Temmuz ayı içerisinde idrak edilecektir. Kurban Bayramı tatili 4 gün sürerken, bayram 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 12 Temmuz Salı günü sona erecektir.

Zafer Bayramı

Her yıl 30 Ağustos tarihinde kutlanan Zafer Bayramı 2022 yılında Salı gününe denk gelmektedir. Dumlupınar'da Atatürk yönetimindeki ordunun katıldığı Büyük Taarruz zaferini anmak için kutlanır.

Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü olarak kutlanan ulusal bayram 2022 yılında Cumartesi gününe denk gelmektedir. 1925 yılında resmi tatil edilmiştir. 28 Ekim Cuma günü yarım gün olarak kabul edilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR