Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da ağır vasıtalar için kısıtlamalar kaldırıldı

Son dakika... ​Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da ağır vasıtaların kontrollü geçiş uygulamasını kaldırdıklarını, bu araçlar için herhangi bir kısıtlama olmadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2022 18:47 GÜNCELLEME 10.03.2022 22:23 GÜNCEL
Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da ağır vasıtalar için kısıtlamalar kaldırıldı
Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da ağır vasıtalar için kısıtlamalar kaldırıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için günlerdir uyardığı 35 yılın en yoğun kar yağışı gece saatlerinde başlayarak gün içinde etkisini hissettirdi ancak gerçek şiddetini cuma günü gösterecek. Yapılan çalışmalar ve beklenen kar yağışıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

SAAT 18'DEN SABAH 6'YA KADAR DURUM SIKINTILI

Bakan Karaismailoğlu, yoğun kar yağışı ile ilgili saat vererek "Cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı durum gözüküyor. Onun için de tedbirlerimizi aldık" ifadelerine yer verdi.

"ÇALIŞMALAR OLAĞANÜSTÜ DEVAM EDİYOR"

Çalışmalardaki son durumla ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, "Kar yağışı nedeniyle teyakkuz halindeyiz. Marmara Bölgesi'nde bütün ekiplerimizle karla mücadele çalışmalarımız olağanüstü devam ediyor" ifadelerini kullandı.

UÇUŞLARDA İPTAL YA DA GECİKME YOK

İstanbul Havalimanındaki uçuşlarda bir problemin olmadığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu,"İstanbul Havalimanı dünyanın transit merkezi; göz bebeğimiz. Burada da olağanüstü bir mücadele var. Bütün arkadaşlarımız görevlerinin başındalar. Biz de biraz önce Ankara'dan uçakla geldik, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Sefer iptalleri olmadığı gibi gecikmeler yok. Bugün İstanbul Havalimanı'nda 752 uçuş planlanmıştı. Bu saate kadar hiçbir sıkıntı olmadan 500'ü tamamlandı. Gün içerisinde de 752 uçuşu tamamlayacağız. Yarın ve cumartesi için planlarımızı yapmış durumdayız. Bugün hiçbir bir problem yaşamadık. Cuma ve Cumartesi akşam 18.00'e kadar herhangi bir problem yaşayacağımızı zannetmiyorum." ifadelerini kullandı.

 

AĞIR VASITALARDA HERHANGİ BİR KISITLAMA YOK

Ayrıca Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da ağır vasıtaların kontrollü geçiş uygulamasını kaldırdıklarını, bu araçlar için herhangi bir kısıtlama olmadığını söyledi.

"İLAVE TREN SEFERLERİ KOYDUK

Ekiplerin Türkiye genelinde 7/24 görevde olduklarının altını çizen Adil Karaismailoğlu, "Hava yolu, kara yolu ve demir yollarında özverili bir mücadele var. Ayrıca hava yollarında yaşanabilecek gecikme için ilave tren seferleri koyduk. Vatandaşlarımız hızlı trenleri de tercih edebilirler. Söylediğim gibi şu an için planlanan uçuşlarda sıkıntımız yok. Bütün arkadaşlarımıza, İstanbul Havalimanı'nda, valilikteki, karayolları genel müdürlüğümüze, AFAD, Kızılay ekiplerimize, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğündeki arkadaşlarımıza büyük özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum. Bizler de onlarla beraber inşallah pazar günü akşama kadar süreci takip edeceğiz. İnşallah bu süreci bir sıkıntı görmeden atlamanın çabası içinde olacağız" şeklinde konuştu. Basın toplantısının ardından Adil Karaismailoğlu, beraberindekilerle birlikte İstanbul Havalimanı operasyon kontrol merkezini gezerek, incelemelerde bulundu.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • millet 2 yıl önce Şikayet Et
    aman bakan bey iyi çalış atatürk havalimanı gelirsin
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim savaş ucaklarimiz kışın çalışamayacak mi? Havalimanlarımiz neden alttan ısıtmalı değil. Stadyumlar daha mı stratejik?
    Cevapla
  • Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Bey alooooooo nerelerdesiniz ses versin. Şimdi her şey çok güzel oluyor.
    Cevapla
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye başkanı bugün kiminle yemek yiyor acaba?
    Cevapla
  • emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kış bitti velveleye gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR