Balıkesir’de sahipsiz köpekler keçileri parçaladı!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kırsal Çallı Mahallesi'nde gece saatlerinde ağıla giren 3 köpek, 8 keçiyi telef ederken, 6 keçiyi de yaraladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2022 13:38 GÜNCELLEME 13.03.2022 13:51 GÜNCEL
Balıkesir’de sahipsiz köpekler keçileri parçaladı!
Balıkesir’de sahipsiz köpekler keçileri parçaladı!

Balıkesir’in Burhaniye ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Çallı Mahallesi'nde Muhtar Hüseyin Özen’in ağılına gece saatlerinde giren köpekler 8 keçiyi telef ederken, 6 keçiyi de çeşitli yerlerinden yaraladı.

Sabah saatlerinde ağıla gelen Hüseyin Özen, büyük üzüntü yaşarken, önlem alınmasını istedi. İhbar üzerine Çallı Mahallesi'ne gelen Belediye Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan, Zabıta Müdürü Yüksel Yüce ve Belediye Veterineri Emrah Güleç, olay yerinde inceleme yaptı. Veteriner Emrah Güleç, yaralı hayvanları muayene etti.

Olay yerinde inceleme yapan Belediye Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan, “Burhaniye Belediyesi olarak, Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerlik birimi olarak Çallı Mahallemizde meydana gelen olaydan dolayı, Belediye olarak gerekli önlemleri alacağız” dedi.

Muhtar Hüseyin Özen de, “Yıllardan beri hayvancılık yapıyorum. Gece ağıla giren köpekler 8 keçimizi telef etti. 6 keçi de yaralandı. Bunun önleminin alınmasını istiyoruz Ben Çallı köyü muhtarı olarak başıboş köpeklerden zarar gördüm. Zararımız büyük. Tam hayvanları satacağım zaman köpekler zarar verdi. Önlem alınmasını istiyorum” dedi.

Muhtarın oğlu Özgür Özen ise, “8 tane hayvanımız telef oldu. Bunun için yetkililerden önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Damadı Recep Alıcı da, “Köpekler oğlakları ve keçileri telef etmiş, çok üzgünüz. Bunun önlenmesini istiyoruz. Bugün bize yarın başka birilerine zarar vermesin. Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • işçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimden hesap soracak şimdi sahibi itler toplatılsın her yerden it severler barınaklara gitsin dün ısparta da genç bir kız araba çarpması sonucu vefat etti köpek kovaladığı için geçen hafta 9 yaşındaki kız Antalya da köpekten kaçarken kamyon çarptı sağ bacağı kesildi yoğun bakımda sayın yetkililer daha kaç kişi ölsün toplatın bu it leri
    Cevapla
  • Kemal BAYRAKTAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Zarara uğrayan kardeşlerimizin acılarını tahmin edebiliyorum. Allah kolaylık versin. Bunlar yaşanmasın diye başıboş köpek istemiyorduk. Ancak kanuna kondu bu uygulama inşaalah kısa sürede değiştirirler. Milletimizde, sokakta köpek beslemenin ne kadar büyük bir hata olduğunu, Allah'ın hayvanlarla ilgili kanunlarına ve doğal yapıya insan müdahalesinin kötü sonuçlara sebep olduğunu anlamalıdır artık.
    Cevapla
  • TURAN 2 yıl önce Şikayet Et
    kurt olsaydı öldrülmüştü ama köpek olunca hayır. yaaw nasıl akfasızlaştık böyle yaa. halbuki yaşam alanı daralan köpek değil kurt.
    Cevapla
  • Kütahya'lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günlerimiz bunlar durun daha.Gün geçmiyor ki insana saldırmadığı duyulmuyor ki ! Köpekseverelere zimmetlensinler artık bunlar yada gereği yapılsın
    Cevapla
  • kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıldız Tilbe formülü gerekli.. Benim yaşadığım sokakta da köpek çeteleşmesi var, kimsenin umurunda bile değil. Çözüm belli :(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR