Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi: BM'den 'İslamofobi ile Mücadele Günü' kararı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 15 Mart'ı ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' kabul etti. Türkiye ve Pakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı adına sunduğu tasarı, BM Genel Kurulunda kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2022 06:14 GÜNCELLEME 16.03.2022 11:00 GÜNCEL
Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi: BM'den 'İslamofobi ile Mücadele Günü' kararı
Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi: BM'den 'İslamofobi ile Mücadele Günü' kararı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İslam karşıtlığı ile mücadelede önemli bir adım attı.

Türkiye ve Pakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı adına sunduğu tasarı, BM Genel Kurulunda kabul edildi.

Rusya'dan son dakika 'Türkiye' açıklaması!Rusya'dan son dakika 'Türkiye' açıklaması!

Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi, BM kararı ilan etti!Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi, BM kararı ilan etti!

15 Mart, BM Genel Kurulu tarafından ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' ilan edildi.

Kararda, insan hakları ile farklı din ve inançlara saygıya dayalı, küresel diyaloğu teşvik eden uluslararası çabaların güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Kararda ayrıca dini inançları nedeniyle kişilere ve tüm ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet olayı güçlü bir şekilde kınandı.

Dünyaca ünlü sanatçıdan Erdoğan sözleri: Çabasına hayranım!Dünyaca ünlü sanatçıdan Erdoğan sözleri: Çabasına hayranım!
Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde! 3600 ek gösterge için kritik toplantıSon dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde!

Fransa'dan bomba itiraf! Olası bir savaşta mühimmat 3-4 günde tükenirFransa'dan bomba itiraf! 'Olası bir savaşta 3-4 günde tükeniriz'

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, BM Genel Kurulu'nun 15 Mart'ı 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' ilan etmesine ilişkin, değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Türkiye'nin girişimleriyle BM Genel Kurulu 15 Mart'ı 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' ilan etti. İslam karşıtlığının ve düşmanlığının yükselişe geçtiği bu günlerde her an teyakkuzda olacak ve her tür nefret suçuna karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz." 

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Bugün bu kararın kabul edilmesiyle BM üyeleri, İslam düşmanlığı gerçek bir tehdit olarak kabul ediyor ve İslam düşmanlığının tüm biçimlerine ve tezahürlerine karşı mücadele taahhüt ediyor" dedi.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis sayesinde yine BM lehimize oy kullandı.Bundn önce israilin kudüsü başkent yapmasına karşı Erdoğanın önergesi ezici çoğunlukla desteklenmişti.Dünya 5 ten büyüktür sözü inşallah gerçek olacak.Türkiye islam dünyasının temsilcisi olarak 6.daimi üye olma yolunda.
    Cevapla
  • hhüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamofobi islam korkusu demek. Bu kelimeyi hiç kullanmamamız gerekiyor aslında. Alışıla gelmiş. Yerine islam düşmanlığı veya islam karşıtlığı kullanılabilir. İslamdan korkulur mu hiç? İslam hayattır. Hayatından korkmak demektir islamdan korkmak demek. Allahtan korkan islamdan korkmaz. Allahın nizamına düşman olanlar korkar ancak islamdan
    Cevapla
  • Maraşlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tasarıya kim karşı oy verdi k.k..nin ve altılı ganyan in dostunun ülkesi nasil oy verdi bunlarında bilsek iyi olacak.
    Cevapla
  • Antalya'dan Abu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu büyük başarılardan biri, Allah Razı olsun Büyük Reis. Allah yolunu açık etsin, Amin.
    Cevapla
  • Ramazan Şevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Allaha inandıkları için eziyet çeken insanlar, Allah sizin maruz kaldıklarınızı görüyor ve biliyor.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynı fikirdeyim kardeşim.Demirtaş neden hapiste serbest bırakılsın diyen temel k.mollaoğluna ingiliz i.. dediğim için tazminat ödemek zorunda kaldım.
    Cevapla
  • Canacan 2 yıl önce Şikayet Et
    Camide cavbella çalana bu yapan yunan tohumudur diye tepkimi gösterdim beni mahkemeye vermiş bir kadın üzerine alınmış ne alakaysa. Hadi aynı şikayeti firansiza firansada yap almana Almanya'da yap yunana yunanda bak polis savcı hakim nediyor.bizde adalet sistemi güzel işliyor savcılık suçlu bulmuş. Bakalım mahkeme ne diyecek. Şahıs para istiyor yoksa şikayet almam dedi.avukati aracılığıyla. Yani dışarda İslamafobi aramayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR