Elektrik kesintileri en aza indirilecek

Isparta'da yaşanan elektrik kesintileri sonucu harekete geçen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dağıtım ve bakım hizmetlerini izlemeye aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2022 08:24 GÜNCELLEME 27.03.2022 08:36 GÜNCEL
Elektrik kesintileri en aza indirilecek
Elektrik kesintileri en aza indirilecek

Kurulacak Bakım Yönetim Sistemi ile kesinti süresi en aza indirilecek. Elektrik Dağıtım Sistemi Yönetmeliği ile ilgili bilgi veren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Dağıtım şirketleri yıllık bakım planını artık kurumumuza sunacak. Ayrıca bakım zamanının, bakımın içeriğinin, bakımda kullanılan malzemelerin, bakım tutanakları gibi verilerinin kaydedildiği ve raporlanabildiği Bakım Yönetim Sistemi kurulacak. Bakımı belgeleyen video, fotoğraf ve benzeri veriler Bakım Yönetim Sistemi’nde kayıt altına alacak. Böylece arızalar, kesinti sayı, süre ve miktarında önemli iyileştirmeler yaşanacak” bilgisini verdi. Yönetmelik kapsamında dağıtım şirketlerinin acil durum yönetim planları hazırlayacağını ve acil müdahale organizasyonunu kuracağını ifade eden Yılmaz, bunun için de şirketlerin 7/24 tam teşekküllü acil müdahale aracı bulundurması ve yeterli sayıda personele gereken bütün eğitimleri vermesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz “Dağıtım şirketi, acil durumlarda gerekli koordinasyonu sağlamak için kriz koordinasyon aracı temin edecek. Ayrıca, acil müdahale için insansız hava aracı ile bütün il ve ilçelerde mobil jeneratörler de hazır bulundurulacak” dedi.

MAĞDUR VATANDAŞA TAZMİNAT

EPDK Başkanı Yılmaz, Isparta’da yaşanan elektrik kesintisine ilgi incelemelerin sürdüğünü belirterek “Sahada personelimiz gerekli incelemeleri yaptı. Hukuki süreç ilerlemeye devam ediyor. İncelemelerimiz sonucu ilk veriler ışığında soruşturmamızı açtık ama burada kalmayacak elbette. Hizmet zaafına yönelik yeni tespitlerimiz oldukça ilgili şirkete yönelik yeni soruşturmalar gündeme gelebilir. Soruşturma sonucuna göre de mağdur edilen vatandaşlarımıza tazminat ve ilgili şirkete tarifeden kesinti uygulaması yapılacak” dedi.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah ulan be, eskiden elektrik kesilecekte tazminat verilecek öylemi? Özürün ö'sünü dahi söyleseler yeterdi. Çok şeyimde deyip geçerlerdi.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Antalya Burdur Isparta’nın Firması değişmeli sadece Isparta’da yok şikayet.
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    cek cak simdiye kadar neden yapilmadi kardeşim? devletin gorevi denetlemek segil mi? onu da yapmayacaksa neden var? siz neden maaş aliyorsunuz? ak partiye oy kaybettiren bu rezaletin hesabini kim verecek?
    Cevapla
  • Heygidi 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik özelleşmemeliydi özel şirket cebini düşünür halkını değil
    Cevapla
  • ... 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hizmetler şirketlerden alınıyor da bunun şartnamesi, sözleşmesi, denetleyen devlet kurumu yok mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR