Business Türk dergisinden Prof. Dr. Cevat Akşit'e özel sayı

Orta Asya ülkelerinde yayın yapan Business Türk dergisi, ilim adamı Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit'e özel sayıyla çıktı. Dergide, Cevat Akşit'le yapılan özel röportaja, ve sevenlerinin kendisi hakkındaki yazılarına yer verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2022 15:46 GÜNCELLEME 29.03.2022 15:48 GÜNCEL
Business Türk dergisinden Prof. Dr. Cevat Akşit'e özel sayı
Business Türk dergisinden Prof. Dr. Cevat Akşit'e özel sayı

Orta Asya ülkelerinde yayın yapan Business Türk dergisinin Kırgızistan sayısı, ilim adamı Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit'e ayrıldı.

Cevat Akşit'e Saygı Özel Sayısı'nda, Akşit Hoca'yı yakın dostları, çocukları ve sevenleri anlattı. 

Ömrünü Kırgızistanlı büyük Fıkıh Alimi İmam-ı Serahsi Hazretlerine hasreden, “İmam-ı Serahsi Külliyesi”ne öncülük eden, çalışmaları Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından takdirle karşılanan Prof.Dr. M.Cevat Akşit Hoca'yı, 27. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman, oğlu ve TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, Kırgızistan Eski Kültür Bakanı/Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yrd. Sultan Raev, oğlu ve GAYE Vakfı YÖn. Kr. Bşk. Dr. Mehmet Sıddık Akşit ve Avrupa Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu anlattı.

Dergide ayrıca, Cevat Akşit'le özel bir röportaj gerçekleştirildi.

Orta Asya'da bin yıl önce İslamiyet'i kabul eden ilk Türk devleti olan Karahanlılar döneminde yaşayan ve 'Şemsüleimme' olarak bilinen İmam Serahsi'nin el-Mebsut eserinin Türkçeye çevrilmesini sağlayan Cevat Akşit'e, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından Özgön kentinde bir arazi hediye edildi.

Business Türk dergisinin Prof. Dr. Cevat Akşit'e Saygı Özel Sayısı'na bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR