Faturayı ödemeyen CHP il başkanlığının elektriği kesildi

CHP Bursa İl Başkanlığı binasının elektriği, zamları protesto etmek için iki ay üs üste faturaları ödemeyince kesildi. Elektriğinin kesilmesinin ardından İl Başkanı İsmet Karaca, gaz lambaları ile basın toplantısı düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2022 16:48 GÜNCELLEME 04.04.2022 16:48 GÜNCEL
Faturayı ödemeyen CHP il başkanlığının elektriği kesildi
Faturayı ödemeyen CHP il başkanlığının elektriği kesildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zamlarına tepki olarak faturaları ödemeyeceğini açıklamasının ardından partisinin Bursa İl Başkanlığı da faturaları ödemedi.

Şubat ve mart ayı faturaları ödenmeyince il başkanlığının elektriği, bugün elektrik dağıtım şirketi tarafından uzaktan kesildi.

Daha önce tepki olarak gelen elektrik faturasının basılı olduğu pankartı binanın dış cephesine astıran İl Başkanı İsmet Karaca, elektriğin kesilmesine, gaz lambaları ile basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi.

‘RESMİ PROESEDÜR İŞLETİLDİ’
Konuyla ilgili Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (UEDAŞ) açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CHP Bursa İl Başkanlığı’na ait aboneliğin elektriği, Şubat ve Mart dönemine ait 21 bin 67 liralık borç nedeniyle kesintiye uğradı. Şirketin müşteri segmentesyonu kapsamında zamanında ödeme performansı yüksek olan müşterilere, ilk faturası ödenmese dahi enerji kesintisi uygulanmıyor.

Bu uygulama kapsamında İl Başkanlığı’na ait 11 bin 351 TL tutarlı Şubat dönemi faturası ödenmemesine rağmen, herhangi bir enerji kesim işlemi uygulanmamış ancak, 9 bin 716 TL tutarlı mart ayı dönem faturasının da son ödeme tarihine kadar ödenmemesi sebebiyle mevzuata uygun olarak enerji kesme süreci başlatılmış.

İl Başkanlığı’na yasal süreçlere uygun olarak gerekli hatırlatma ve bilgilendirmeler yapılmış, diyalog yoluyla da iletişime geçilmiş fakat hala fatura ödenmemesi ve olumlu bir geri dönüş gerçekleşmediği için resmi prosedür işletilerek, enerji kesintisi uygulanmıştır."

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Hüseyin Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafa ilemi ülkeyi yönetecekler.
    Cevapla
  • Hamit GÜLEÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte kemala inanıp yolundan giden bursalı chpli sonucuna katlanacak artık.
    Cevapla
  • Cibali, 2 yıl önce Şikayet Et
    Tükürdüğünü yalamayan CHP*yi kutluyorum,
    Cevapla
  • Murat Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söyledin kardeşim, ama onlar başka birşey yalıyorlar, batının çanağını
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler
    Cevapla
  • nevizade 2 yıl önce Şikayet Et
    Ödemeyin faturayı bakalım ne kadar ödemezsiniz?
    Cevapla
  • M ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekliyorum doğalgazıda boykot. Edip. Tezek yakmalarını bekleriz. Hiç olmazsa bir işe yararlar. Çünkü. Tezek. Yerli. Ama gaz lambaları da olmadı. Çünkü gazda pahalı. Çıra yakmalılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR