Türkiye pandemiye resmen veda edecek! Tarih belli oldu!

Kovid-19 hayatımızdan yavaş yavaş çıkmaya başlıyor. Omicron'un alt varyantı BA.2'de korkulanın olmaması salgının sonunun yaklaştığını gösterirken Türkiye'de de bayram sonrası Bilim Kurulu'ndan çıkacak kararlar bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2022 14:55 GÜNCELLEME 08.04.2022 14:56 GÜNCEL
Türkiye pandemiye resmen veda edecek! Tarih belli oldu!
Türkiye pandemiye resmen veda edecek! Tarih belli oldu!

2 yıldır milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 salgınına artık veda etmeye hazırlanıyoruz. Omicron'un alt varyantı BA.2'den gelen güzel haberler salgının pandemiden çıkıp endemiye dönme ihtimalini kuvvetlendirdi.

Türkiye'de de bayram sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bilim Kurulu'nun geriye kalan kısıtlamaları da kaldırıp koronavirüsün tamamen hayatımızdan çıkarılması yönünde karar alması bekleniyor. Koronavirüs

Batılı ülkeler arka arkaya sınırlamaları kaldırırken, Türkiye bu konuyu bayram sonrası karantina ve kapalı alanlarda maske takılması zorunluluğunu gündemine alacak.

KORONAVİRÜS ETKİSİNİ YİTİRDİ

Omicrondan sonra ortaya çıkan alt varyant BA.2 ile ilgili korkulan olmadı. BA.2 de omicrona benzer etkiler gösterdi.

Virüsün hastalık yapma etkisinin düşmesi ile birlikte Avrupa ülkeleri arka arkaya test, maske, karantina zorunluluğu gibi konularda kararlar almaya başladı. Bazı ülkeler artık Kovid-19'a grip muamelesi yapıyor.

BAYRAM SONRASI KARANTİNA KALKABİLİR

Türkiye de omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı.

Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastaneleri yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek.

KARANTİNA ZORUNLULUĞU BİTERSE...

Bayram sonrası tartışılacak konuların başında karantina zorunluluğunun kaldırılması gelecek. Almanya gibi bazı ülkeler karantina uygulamasını son erdirdi. Türkiye'nin de bu yönde bir kararı gündemine alması bekleniyor.

MASKE KURALI TAMAMEN KALKABİLİR

Aynı şekilde yaz ayları ile birlikte kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılması ya da toplu taşıma gibi alanlar ile sınırlı tutulabileceği belirtiliyor.

ANADOLU ENDİŞE DE KALKTI

En çok endişe edilen konuların başında yaz ayları ile birlikte büyükşehirlerden Anadolu'ya doğru hareketlilik ve bunun sonrasında virüsün Anadolu şehirlerine taşıması geliyordu.

Ancak bu yıl büyükşehir ile Anadolu'da günlük vakaların neredeyse aynı olması nedeniyle böyle bir endişe de yaşanmıyor. Uzmanlar, yaz aylarının sürpriz bir gelişme olmaması halinde çok rahat geçmesini bekliyor.

Alınacak kararların Bilim Kurulu toplantısının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması ve Kabine toplantısı ile Ramazan Bayramı sonrasında kesinleşebileceği aktarılıyor.

BAKAN KOCA İLK VAKAYI BÖYLE DUYURMUŞTU

Bakan Koca ilk koronavirüs vakasını, "Dün, bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan izole edilmiştir. Ailesi gözetim altındadır. Karantinaya alınmış hasta, toplumu tehdit edemez. HABER ÜZÜCÜDÜR, KORKUTUCU DEĞİLDİR." sözleriyle duyurmuştu

SON VAKA SAYISI

7 Nisan 2022'de 9.354 kişi koronavirüse yakalanırken 36 kişi de vefat etti.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Onkolojı.11382 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala maske diyen ya geri zekalıdır yada saglık düşmanıdır Maskeyi düzenli takanlar bedelini ilerde çekecekler hücre ölümü olarak dünyada yetersiz oksijen alarak saglıklı kalan bir canlı olabilirmi hiç OKSİJEN hayattır karbondioksit hastalık esas olan el hijyeni ve 1 metre mesafedir o da hasta birisi varsa karşımızda.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür.. Hem şu pandemi bitsin gitsin hemde savaş bitsin gitsin
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Metrobüste nasıl maske çıkartılır aman yarabbi
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    vah ki vah vah halen maske diyor ya
    Cevapla
  • Selma 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurgu diyenler haklı çıktı, 2022 temmuzda tamamen bitecek demişlerdi aynen öyle oluyor, bi şey daha demişlerdi yeni bir komplo ateşleyecekler demişlerdi bekliyoruz, tedarik zincir kırılması be enflasyon olabilir
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Komplocular yine hakkı çıktı ne hikmetse yakında diyecekler ki virusude komplocular yayiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR