Macron'nun Türkiye karşıtı yapmak istediği Suphi Mücahit oldu

Ülke Tv'de Uğur Arslan'ın konuğu Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir, Türkiye'nin kontrolü altındaki Arfin ve Cerablus'ta Suriyeliler için yapılan çalışmaları anlatırken Macron'dan davet alan Suphi'nin çarpıcı hikayesini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2022 19:44 GÜNCELLEME 15.04.2022 21:04 GÜNCEL
Macron'nun Türkiye karşıtı yapmak istediği Suphi Mücahit oldu
Macron'nun Türkiye karşıtı yapmak istediği Suphi Mücahit oldu

 Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir,  Suriye'de askerimizin güvenliğini sağladığı bölgelerde çalışmalar yaptıklarını belirterek "Orası iyileştikçe bir mıknatıs gibi etrafındakileri çekiyor ve dönüşe katkı sağlıyor." dedi.   Afrin'de Cerablus'ta  Anadolu Kültür Merkezleri vasıtasıyla  yerel halka eğitim, üniversiteye hazırlık, dil kursları, meslek edindirme,  yetimlere eğitim, dul kadınlara eğitim, sanat kursları, hat, ve müzik kursları verdiklerini anlatan Aldemir  "Biz İstanbul ve Anadolu'daki sivil toplum çalışmalarını bir şekilde oraya taşıyoruz.  Orada Sivil Toplum Akademisi kurduk, Suriyelilere sivil toplum kültürünü vermeye çalışıyoruz. Prensibimiz doğrultusunda onları Vakıfta da diğer alanlarda da yönetim kademelerine dahil ediyoruz ve birlikte çalışıyoruz öğrenince de gidip kendileri yapıyorlar." dedi. 

Bir dönem terörün başkenti konumundaki Afrin'in PKK'nın da kültürel başkenti konumunda olduğunu anlatan Aldemir sözlerini şöyle sürdürdü " Şu anda burada müzik ve resim alanında önemli isimler çıkmaya başladı. Yaptıkları resimler Avrupa'da satılıyor. Amacımız bunları çoğaltmak. Miskin şekilde çadır kentte yatan, oturan insan bizim önceliğimiz değil. Biz o toplumun entellektüel kültürel aklının mayalanmasına katkıda bulunmak istiyoruz." 

"Anadolu'da hikaye anlatıcılarının ayrı bir yeri vardır. Kıssaların inanılmaz taşıyıcı gücü var. Biz kendi hikayemizi kendi duygularımız ve kendi sesimizle dünyaya anlatmamız lazım." diyen Aldemir   Bölge kültürünü yansıtması açısından hazırladıkları belgesellerle kalıcı izler oluşturmak gayretinde olduklarını dile getirerek "Muhacirler Belgeseli, Aylan Kürdi'nin kendisinin ve babasının  hikayesi gibi birçok Suriyelinin hikayesi belgesellerde yer aldı." dedi. 

"MACRON DAVET ETTİĞİ SUPHİ'Yİ SURİYE TEMSİLCİSİ YAPTI"

"Suphi de Sutthi isimli bir arkadaşımız var. Kendisi Halep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı idi.  Solcu bir arkadaşımızdı." diyen Turgay Aldemir, Suriyeli Suphi ile ilgili çarpıcı bir anektotu dile getirdi " Suphi ile 7 yıl birlikte İşrak adında bir gazete çıkardık. Gaziantep'te Arapça- Türkçe çıkan Türk ve Suriyeli aydınların yazdığı gazete 60 ülkeye gönderiliyor. Anadolu irfanının himayesinde her fikirden insan yazıyor.  Macron bu arkadaşı Fransa'ya davet etti. Suphi de Sutthi çocukları ile birlikte Fransa'ya gitti, Macron ona ev verdi, maaş verdi, Suriye'nin Fransa temsilcisi olarak konumlandırdı. Ağlayarak gitti. "Ben Halep'ten ayrılırken bu kadar üzülmemiştim" dedi.

HALEPLİ SOLCU SUPHİ, FRANSA'DA MÜCAHİD SÜPHİ OLDU

Biz de ona Macron Fransa temsilcisi yaptıysa biz de seni Avrupa temsilcisi yapıyoruz dedik. Suhpi pandemi dönemide bir gün bizi aradı "Ben artık Mücahit Suphi oldum dedi. Nasıl oldu diye sorduğumuzda Pandemi nedeniyle Paris'te yaşlıların kaldığı bir bakımevi terkedilmiş.. Biz de Suriyeliler bir araya gelerek, burada kalanların yemeklerini yaptık, temizliklerini yaptık. Fransız yetkililer bunu neden yaptığımızı sorduklarında bunu İnsan olduğumuz için yaptık dedik. Parayı devlet mi verdi dediklerinde hanımlarımızın ziynet eşyaları ile yaptığımızı söyledik. Fransız yetkililer bunu nereden öğrendiklerini sorduklarında  Suphi "Biz Halep'ten Gaziantep'e geldiğimizde bir vakıf vardı, bize aynısını yaptı" cevabını verdi. Solcu Suphi Avrupa'da mücahit Suphi oldu." 

VERİLEN TÜM İMKANLARA RAĞMEN TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞMAYI REDDETTİ

Turgay Aldemir, Fransız hükumetinin Suphi'ye her türlü imkanı sağlayarak  Türkiye aleyhinde çalışmaya zorladığını anlattı ve " Geçtiğimiz yılın yılın sonu Aralık ayında Suphi Fransa'yı bıraktı geldi ve Fransa için "Herşey var ama insan yok, hayat yok. Bana insanlığımı veren özgürlüğümü veren Türkiye aleyhine nasıl çalışırım, Ben özgürce Türkiye'de ölmek istiyorum" dedi. Suphi bir ay önce vefat etti. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Ahmet Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, adammış.
    Cevapla
  • TEBABET 2 yıl önce Şikayet Et
    AB nin cücesi fransanın ezik başkanı boyundan büyük işler yapmaya çalışma otur oturduğun yerde yoksa ayakkabılarının topukları biraz daha yükselir sonrası malum....
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Her kuşun eti yenmez Macron. Biz Müslümaniz elhamdülillah.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Son on yılda her şey bir turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı; içimizdeki ve dışarıdaki tüm düşmanlarımızı artık çok net biliyoruz. Bu vatana ihanet ve düşmanlık eden er ya da geç ağır bedel ödemelidir….
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, sayılarını artırsın Suphi gibilerin. Maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR