FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 99 isim hakkında gözaltı kararı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), TSK'daki yapılanmasına yönelik 31'i asker, 3'ü eski asker, 65'i darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2022 10:08 GÜNCELLEME 19.04.2022 10:11 GÜNCEL
FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 99 isim hakkında gözaltı kararı
FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 99 isim hakkında gözaltı kararı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 31'i muvazzaf 99 şüpheliden 71'i yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığıyla sağladığı veri karşılaştırmasına dayalı işlemler sonucu örgütle irtibatları bulunduğuna dair deliller tespit edilen 31 muvazzaf, 3 eski asker ile 65 eski askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika: ABD'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'F-35'  açıklaması: Bu bir fırsat...Son dakika: ABD'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'F-35' açıklaması: Bu bir fırsat...

Son dakika... Erdoğan'dan Filistin hamlesi: Herzog'u arayıp şartını sunacak!Son dakika... Erdoğan'dan Filistin hamlesi: Herzog'u arayıp şartını sunacak!

ABD'den yeni seyahat kararı: Aralarında Türkiye de var!ABD'den yeni seyahat kararı: Aralarında Türkiye de var!

Asker şüphelilerden 25'inin Kara Kuvvetleri, 2'sinin Deniz Kuvvetleri, 7'sinin Jandarma Genel Komutanlığına mensup olduğu belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 99 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

Ekipler, 71 şüpheliyi gözaltına aldı. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

31 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON BAŞLATILDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri toplam 99 şüphelinin yakalaması ve gözaltına alınması için İzmir merkezli 31 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Damarlarını kopardık: Türkiye'den başka bir tek ABD yapabiliyor, operasyonda Fransa detayıDamarlarını kopardık: Türkiye'den başka bir tek ABD yapabiliyor, operasyonda Fransa detayı

Son dakika haberi... Cep telefonu satışında ÖTV mahrahları artırıldı: Fiyatlar düşecek!Son dakika haberi... Cep telefonu satışında ÖTV mahrahları artırıldı: Fiyatlar düşecek!

25 AYRI OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı nezdinde kurulan ankesörlü/ kontörlü veri havuzu kullanılmak suretiyle 19/11/2019 tarihinden bugüne kadar düzenlenen 25 ayrı operasyon sonucu, 3 bin 635 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildiğini, şüphelilerden 2 bin 306'sı muvazzaf, 709'u muvazzaf olmayan asker, 766'sı darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi olduğunu, yakalanan ve gözaltına alınan şüphelilerden bin 630'unun tutuklandığı, 563 şüphelinin ise faydalı itirafçı olması gerekçesiyle serbest bırakıldığı bildirildi.

İSTANBUL MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON: 12 GÖZALTI

İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanması içerisinde "mahrem imam" olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen 12 şüpheli şüpheliye yönelik bu gün sabah saatlerinde İstanbul merkezli Erzurum ve Bayburt'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerce şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarında birçok dijitale el konulduğu ayrıca örgüt liderine ait kitap bulunduğu ve şüphelilerin arasında halen aktif kamu personeli olan kişilerin de olduğu öğrenildi.

Öte yandan, polis ekiplerince şüphelilere yönelik yapılan çalışmaların devamında, örgütsel iletişime uygun periyodik olarak büfe ankesör ve sabit hatlardan örgüt mensupları ile iletişim kurduğu ve haklarında daha önce KHK ile ihraç edilen askerler  ve kapatılan askeri okul öğrencileri tarafından; gizliliğe riayet edilerek toplantı organize ettikleri belirlenirken, örgüt mensubu siviller arasında askeri öğrenciler ile gerçekleşen toplantılar için kendi evlerini temin ederek kullandırdıkları, sabit hatlardan askeri öğrenciler ve askerlerle irtibat sağladıkları tespit edildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Hanımağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında adamlar nasıl yapılanmışsa, hala bir çok kurumda fetöcü yapılanması devam ediyor görünüyo bu operasyonlarla, fetönün sayesinde kurumlara yerleşenler 15 Temmuz ile birlikte başka cemaatler altında sinsi faaliyetlerine devam edebilirler, devletimiz bunu daha iyi bilir ama, fetöcülerin nasıl bir yılan gibi, çiyan gibi sinsi sinsi hareket ettiklerini artık biliyoruz.
    Cevapla
  • Cezmi Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    sello, sende fetöcüsün anlaşıldı. Bu örgütün elemanlarının hepsinin silah kullanmadı gerekmiyor bunu sen biliyorsun çakaaaal
    Cevapla
  • sello 2 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü diyerek iftira atanın, kendisi fetöcü olanın dili ahraz kalsın o yazıyı yazdığı elleri dert çeksin, bir yerde bir haksızlığa sırf bana dokunmuyor diye susanın iki yakası bir araya gelmesin, kim üstüne alıyorsa
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında askere zam verirler
    Cevapla
  • Hanımağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle, darbe teşebbüsünü polis ile birlikte halk önledi, ancak zammı asker ile birlikte savcı hakimler aldı. Darbe teşebbüsü önlendikten sonra o zamanın başbakanı Sayın Bİnali Yıldırım, polis hakkında söylediği o methiyeler, kahramanlık sözleri, vaatler demek ki o anlıkmış, her şey normale döndükten sonra zammı alanlar aldı, polise de her zaman ki gibi, hiç bir şekilde yerine getirileyemen vaatler kaldı.
    Cevapla
  • Garibannn 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyasilere ne zaman gelecek
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme hazırlayan partinin iki büyük gizli kalesi İzmir ve Ankara. Kronik zulüm örgütleri var. Okumuşlar ile Milletin canına okuyorlar. Temsilciler elçiler ile devletin canına okuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR