6'ncı kattan düşen çocuğun hayatını bacağı ile kurtardı

Erzurum'da Ahmet Ceylan (37), çalıştığı iş yerinin karşısında bulunan apartmanın 6'ncı katındaki evin balkonunda asılı gördüğü Azra Alpsoy’u (5) düşerken yakalamaya çalıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2022 10:31 GÜNCELLEME 23.04.2022 10:44 GÜNCEL
6'ncı kattan düşen çocuğun hayatını bacağı ile kurtardı
6'ncı kattan düşen çocuğun hayatını bacağı ile kurtardı

Olay, 21 Nisan günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Yakutiye ilçesinin Şükrü Paşa semtindeki 6 katlı bir apartmanın teras katında oturan Figen- Recep Alpsoy’un kızları Azra, annesinin kardeşini uyuttuğu sırada terasta bisiklet sürmeye başladı. Bir süre sonra terastan aşağı bakan küçük Azra, dengesini kaybetti, düşerken duvardan tutundu.

BACAĞINI UZATTI

Olayı gören karşı apartmandaki bir kadın çığlıklar atarak sokaktan geçenlerin çocuğa yardım etmesini istedi. Bu sırada otomobili ile iş yerine gelen evli ve 3 çocuk babası Ahmet Ceylan, çocuğun düşebileceği yere doğru koşup ellerini açarak beklemeye başladı. Azra, bir süre sonra gücü tükenince ellerini bırakmak zorunda kaldı. Azra Alpsoy, Ahmet Ceylan’ın kollarının arasından geçti. Ceylan, küçük Azra’nın hızını yavaşlatmak için bacağını uzattı. Azra Alpsoy, Ceylan’ın bacağına çarpıp düştü.

BEL VE AYAĞINDA KIRIK

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Azra Alpsoy, çağırılan ambulansla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Belinde ve ayağında kırık, başında ise ödem oluşan Azra Alpsoy, Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.

Bir gün sonra ayağındaki şiddeti ağrılar nedeniyle hastaneye giden eden Ahmet Ceylan'ın sağ ayağındaki çapraz bağlarda kopma olduğu belirlendi ve atel atılarak taburcu edildi. Ceylan, "İftara bir saat kala çalıştığım şirkete gelmiştim. Arabamı park ettiğim sırada çığlıklar, bağırtılar vardı. Kafamı uzatıp baktığımda herkes apartmanın üst katına doğru bakıyordu. Çocuk elleriyle tutuğu terastan sarkıyordu. Yorulunca bir elini bıraktı, o sırada düşeceği yere koşarak gittim. Düşerken ellerimi açtım. Çok ağır ve bir bomba gibi geldiği için ellerimin arasından geçti. Bacağımı uzattım ve kafası bacağıma vücudu yere çarptı. Orada müdahale ettik ve dilini çıkardık. Yan çevirip nefes almasını sağladık. Ondan sonra ambulansı aradık, gelip götürdü. Dizime çarptığı için benim de çapraz bağlarım kopmuş. Çocuğu düşerken tutmak için kucağımla beraber dizimi de karşı verdim ki daha fazla kuvvet alabileyim ancak kafasını kurtarabildik. Vücut tarafı yere düştü. Yer asfalttı, hızını kestim, kafasını yere vurmamasını sağladım" diye konuştu.

Yoğun bakım servisi önünde torunundan gelecek iyi bir haber bekleyen Ayser Alpsoy ise "Torunum, balkonda oynarken bisiklete binmek istemiş. Balkonda bisikletle bir o başa, bir bu başa gitmiş. O sırada annesi de diğer çocuğu uyutuyormuş. O arada binanın karşısındaki bir kişi torunumun görmüş ve bağırmaya başlamış. Aşağıdaki bir kişi de torunumu düşerken yakalamaya çalışmış. Düşme sırasında adam ayağını torunuma karşı tuttuğu için torunum başını adamın ayağına vurmuş. Daha sonra annesine haber verip çocuğu hastaneye getirmişler. Belinde, 4 ayrı yerinde ve ayağında kırık var, başında ödem toplamış. Doktorlar '3 gün uyutacağız' dediler. Dualarınızı bekliyoruz yavruma. Yavruma dua edin abileri, amcaları, Çok tatlı öyle güzel bir çocuk ki görseniz" dedi

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlık bir olay Yani o an yatağı yorganı nereden bulacan Adam yapabileceği en doğru şeyi yapmaya çalışmış aşağısı asvalt zaten yani kafasını vursa zaten çocuk şimdi ölmüştü Allah razı olsun o kişiden elinden geleni yapmış bence Siz onun yerinde olsanız ne yapabilirsiniz bence hiçbirşey yapmadan aval aval bakarsınız Onun için yorumlarınızı düzgün yazın O bir can kurtardı mükafatını alacak öbür tarafta Peki siz ne yaptınız ❓❓
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun duygularıma tercüman oldunuz rabbim ikisinide şifa versin inşallah
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Vurdum duymazlik nedense bizim milletimizde çok var
    Cevapla
  • Ali Han 1 yıl önce Şikayet Et
    insan bi teşekkür eder
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    File çekilmeli tetbir şart çocuk anahtarı pençereye olmalı her önlem şart güzün çocukta olmalı sandalye masa balkon da tehlikeli
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    ailenin sorumsuzluğuna ne demeli peki,yahu terasta ufacık çocuk bisiklet binsin mi,en az cadde kadar tehlikeli,sarkmasa bile düşebilirdi yani.alsaydınız bisiklet alacağınıza çocuğa bi internet ,kasasız belasız oyununu oynasaydı.
    Cevapla
  • Hadi oradan 1 yıl önce Şikayet Et
    Testi kırılınca akıl veren çok olur. İnternette başına kötü bir şey gelen çocuk için de bisiklete binsin derdiniz siz. )))))))))
    Cevapla
  • Mahallenin delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin tavsiyende yağmurdan kaç doluya tutul der gibi internette oyun ney ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR