AYM Başkanı Arslan'dan OHAL açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan: Ohal KHK'larının denetlenmediği iddiası doğru değildir. Aynı şekilde bireysel başvuru da Anayasa Mahkemesi baştan itibaren OHAL tedbirlerini denetlemektedir.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2022 10:17 GÜNCELLEME 16.05.2022 12:59 GÜNCEL
AYM Başkanı Arslan'dan OHAL açıklaması
AYM Başkanı Arslan'dan OHAL açıklaması

Olağanüstü Halk KHK’larının denetlenmediğine ilişkin iddialar, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan tarafından yalanlandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Arslan, söz konusu iddiaların doğru olmadığını vurguladı.

Ayrıca Arslan, Mahkeme’nin bireysel başvurular söz konusu olduğunda da OHAL tedbirlerini denetlendiğinin altını çizdi.

"İDDİALAR DOĞRU DEĞİL"

AYM Başkanı Zühtü Arslan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"OHAL KHK'larının denetlenmediği iddiası doğru değildir. Aynı şekilde bireysel başvuru da Anayasa Mahkemesi baştan itibaren OHAL tedbirlerini denetlemektedir."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    aym sinyal veriyor .Seçim öncesi sorocçular tüm kademeleride kaos planlıyor devletim geç kalmadan tüm hainleri dinlemeye başlasın...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR