Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 61 sayfalık iddianame hazırlandı. Sanıklar hakkında istenen cezalar belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2022 13:33 GÜNCELLEME 16.05.2022 13:33 GÜNCEL
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde istenen cezalar belli oldu
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Bakırköy'de ortağı olduğu balık restoranında öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, sanıklar Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', 'Silahla kasten yaralamaya iştirak', 'Silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 12 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanıklar Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Fatih Okan Kodak, Burak Otçuoğlu ve Uğurcan Bilge hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', 'Silahla kasten yaralamaya iştirak', 'Silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında 'Tasarlayarak öldürmeye azmettirme', 'Silahla kasten yaralamaya azmettirme' ve 'Silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüse azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar Gökhan Ataş, İbrahim Çadırcı, İrfan Engin, Mehmet Altun, Ahmet Yalçın, Buğra Hançer, Mehmet Sedat Sade ve Rasim Türker Kaplan hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan 6'şar aydan 5'er yıla kadar, sanık Batuhan Aldatmaz hakkında ise 'suçluyu kayırma' ve 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

KAYNAK : DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Eko 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi halden uc gun sonra cikar adamin canini aliyorlar istenen cezaya bak ya saka gibi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
  • acı gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    dağ fare doğuracak yine yargıda..!10.000.yıl ceza istenip beraat edenleri..yada eften püften ceza alanları gördük..!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ölümlü olaylarda müebbet ağır olmalı
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Tasarlayrak ve mekan basma ve rahmetlinin hukuk adamı ağırlaştırımış normal.avukatlar hukuk insanıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR