Hükümetten 'Z kuşağı' araştırması: Çarpıcı sonuçlar!

Hükümet, ‘Z kuşağı’ ile ilgili, kapsamlı bir araştırma yaptırdı. Başkan Erdoğan'ın 'TEKNOFEST gençliği olarak adlandırdığı Z kuşağıyla ilgili yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2022 08:37 GÜNCELLEME 17.05.2022 08:37 GÜNCEL
Hükümetten 'Z kuşağı' araştırması: Çarpıcı sonuçlar!
Hükümetten 'Z kuşağı' araştırması: Çarpıcı sonuçlar!

Hükümetin Z kuşağı hakkında yaptığı araştırmaya göre yeni dönemde gençler siyasi söylemlerden direkt olarak etkilenmiyor. Bu nedenle ‘empatiyi’ içeren ifadelerin tercih edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Gençlerin, önceki kuşakların dünya görüşlerine, yaşam şekillerine ve ideolojilerine mesafeli durduğu, hayatın hangi alanında olursa olsun, karar verirken gerekçelere odaklandığı ifade edilen araştırmada şu tespitler yer aldı:

İdeoloji ve tutumları ince çizgilerle belirlendiği için kararları kolay değişebilmekte, davranışları kemik kitle niteliği göstermiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın gençlerle her buluşmasında ifade ettiği "Yapmak ve başarmak istedikleriniz için daima sizin yanınızdayız" söyleminin ve umudu, güçlü yarınları, öz güveni içeren iletişim tarzının, gençlerde ilgi uyandırdığını gözlemliyoruz. Z kuşağı olarak ifade edilen, her koşulda ve konuda aynı tutuma sahip bir gençlik grubunu asla kabul etmiyoruz.

DİNLEYİCİ DEĞİL, ANLATICI

Gençlerin taleplerinde, kendilerini istedikleri gibi ifade edebilme ve karar süreçlerinde söz sahibi olma öne çıkıyor. Gençler, özellikle doğrudan kurulan iletişimlerde pasif konumdaki dinleyici değil aktif konumdaki anlatıcı olmak istiyor.

İnteraktif iletişimin, gençlik iletişimindeki gücünü önemsiyor, yüz yüze, telefonla ve sosyal medya üzerinden sürekli diyaloglar kuruyoruz. İletişimde; genel, kapsayıcı, ayrıştırmayan, farklılıkları kucaklayan ifadelere bağlı kalmaya devam edeceğiz.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde gençlerin hizmetlere erişimi ve fırsat eşitliğinin sağlanması için gayret gösteriyoruz. Büyük ölçekli onlarca çalışma yürütüyoruz.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Yokkkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede insan kamayacak. Herkes kaçacak yer arıyor. Türk lirası değersiz. 50.000 alsan yine az
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Z kuşağı bizim çocuklarımız ve bizim geleceğimiz. Asla şanslı diyemiyorum lakin büyük avantajlara sahip olan da bir nesil. Kanaatimce çok az dinliyorlar çok çok fazla konuşuyorlar. Oysa dinlemek anlamanın, anlamak ise öğrenmenin sonucudur. Öğrenmeden konuşmak bir dönem için avantaj gibi görünse de gelecekte çok sıkıntılı durumlara açıktır.Ümit ederim ideolojik körlükle dimağlarını kalıplar içinde hapsetmezler. Tüm olumsuz dönemlerine rağmen Z kuşağı denen bilişim çağının nesli gençlerimiz eminim ki gelecekte ülkemiz ve milletimiz için büyük bir övünç kaynağı olacaktır.
    Cevapla
  • Cengiz can 1 yıl önce Şikayet Et
    Z kusagi parmaklarini kulanarak buyuyen bir nesil. Yanlis anlasilmasin Buna benim cocuklarimda dahil. Fiziksel olarak zayif, Dusunce olarak 95% hayal dunyasi, Zanatkar olarak sadece yok denilecek kadar AZ, Kominizim kokenli bir egitim veriliyor acik acik olmasada su an dunya genelindeki egitim sistemi Arastirabilirsiniz. He onlarin kabahati var sorusuna ise Biz kabahayliyiz oyle sorumsuz veliler olduk ki aglayana cep telefonu Ve ya televizyonu aciyoruz kendi rahatimiz icin
    Cevapla
  • Öğrenci 1 yıl önce Şikayet Et
    Mühendislik öğrencisiyim. 2018 yazında kur krizinde baktığım bilgisayarlar her hafta birkaç yüz lira zamlanıyordu. Bir yerden ucuza buldum bu para verilir mi be buna diyerek66 bin liradan aldım. Şimdi bilgisayarım bozulmasın diye dua ediyorum çünkü şu an dengini almam mümkün değil. Gençlere elinizde telefon bilgisayar demesi kolay ama maalesef bunlar artık hayatın kendisi. Ödev, ders her şey bilgisayarda. Z kuşağını ben de sevmiyorum ama eleştiriler yanlış yerden.
    Cevapla
  • Md1983 1 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağı büyük çoğunluk boş bir kuşak ülkeden kaçmayı düşünüyorlar ama Avrupa da bu kadar boş insanlara iş vermezler ülkeyi bir telefona satacak çok kişi var aralarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR