İstanbul'da 2 taksici yankesicilikten gözaltına alındı

İstanbul’da araçlarına binen turistlerin paralarını yankesicilik yöntemiyle çaldıkları ileri sürülen iki taksi sürücüsü yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2022 20:53 GÜNCELLEME 20.05.2022 20:53 GÜNCEL
İstanbul'da 2 taksici yankesicilikten gözaltına alındı
İstanbul'da 2 taksici yankesicilikten gözaltına alındı

Libya uyruklu Muhammed Mıftah A, 7 Mayıs akşamı Büyükdere Caddesi'ndeki alışveriş merkezinin önünde bindiği takside sürücünün el çabukluğuyla bin 500 dolar ve 300 lirasını aldığı yönünde polise şikayette bulundu.

Özbekistan uyruklu Doston J. de polise başvurarak, 16 Mayıs'ta aynı alışveriş merkezinin önünde bindiği taksinin sürücüsü tarafından yankesicilik yöntemiyle bin 300 dolarının alındığını söyledi.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, turistlerin şikayeti üzerine inceleme başlattı.

Yapılan araştırmada şüphelilerin, araçlarına aldıkları turistlerle yola çıkmadan önce ücret pazarlığı yaptıkları ve turistleri ''Verdiğiniz bu para sahte, yırtık, burada geçmez, bu parayı sadece AVM'lerde kullanabilirsiniz.'' diyerek kandırdıkları belirlendi.

Zanlıların, bu şekilde turistlerin tüm parasını aldıkları, el çabukluğuyla bir bölümünü sakladıktan sonra kalan kısmını iade ederek turistleri araçtan indirdikleri tespit edildi.

İş yerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Serkan Y. ve Emre B. adlı şüphelileri dün kullandıkları taksiyle yakaladı.

Gözaltına alınan iki zanlı emniyete götürüldü.

KAYNAK : AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne ülke haline geldik taksicileri yankesici okul serviscileri tecavüzcü ne denetleyen var ne bişey illaki şikayet mi gerekli denetim için Avrupa’da bu tür önemli meslekleri yapmak o kadar kolay değil eğitim şart
    Cevapla
  • Murat küçükkural 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakalan mışlar ama ceza almadan üstelik hakimde yakalarına aferin rozeti takıp serbest bırakır
    Cevapla
  • BABİKE 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadsşlar elimde bütün görüntüler olduğu halde iki taksici benim tanıdığım yapancı uyruklu kişiyi 4 .000 Tl dolandırdılar belediye baş vurdum karakola gitim işlem yapmadılar anlayın artık ondan dolayı bunlar çok rahatlar
    Cevapla
  • mmmm 1 yıl önce Şikayet Et
    cevahir avm nin önündeki çakallar bunlar turist dışında yolcu almazlar hepsi dolandırıcı ve yıllardır aynı olaylar olur orda ve genelde hep poliste olur o noktada enteresan durum
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuh artık yahu “kul hakkı” diye bir şey vardı, hiç mi vicdan kalmadı insanoğlunda?! Türkiye’de yabancı istemeyenler böyle bir durumda içimizdekilere de bakıp mühim olan Müslümanlık demesi gerekmez mi?
    Cevapla
  • İst 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlara bu araçları verenleri cezalandırmak gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR