Suriyelilere maaş veriliyor iddiasına İçişleri Bakan Yardım Yardımcı Çataklı, cevap verdi

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Suriyelilerin Türkiye'den yardım aldığı iddialarına cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2022 02:52 GÜNCELLEME 24.05.2022 02:52 GÜNCEL
Suriyelilere maaş veriliyor iddiasına İçişleri Bakan Yardım Yardımcı Çataklı, cevap verdi
Suriyelilere maaş veriliyor iddiasına İçişleri Bakan Yardım Yardımcı Çataklı, cevap verdi

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, TVNET kanalına konuk olarak gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"BİN 200 LİRA VERİLDİĞİ İDDİASI YALAN"

Çataklı, Suriyelilerin Türkiye'den yardım aldığına yönelik iddialarla ilgili "Avrupa Birliği kişi başı 155 lira veriyor. Bin 200 lira verildiği iddiası yalan, yok öyle bir şey. 4 kişilik bir aileye verilen para 620 lira. Dolayısıyla Kızılay Kart üzerinden ihtiyaç sahibi Suriyelilere aktarılan bir kaynak var." dedi.

"TOKİ'DEN EV VERMİYORUZ"

Çataklı sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç kimseye maaş vermiyoruz. Kimseye TOKİ'den ev vermiyoruz. Kimse ayrıcalıklı olarak sağlık kuruluşlarından yararlanmıyor. Bakanlığın bir öncelik sırası var. Bunun dışında kimsenin hastanelerden öncelikli olarak faydalanması mümkün değil."

ÜLKEMİZDEKİ SURİYELİ SAYISI

Türkiye'deki Suriyelilerin sayısına ilişkin konuşan Çataklı, "3 Milyon 700 bin Suriyeli var ülkemizde. Türkiye'nin yüklendiği bir yük var ve bunun çözümünü tartışmaktan doğal bir şey yok. Buna kimse itiraz edemez ama buradan manipülatif sonuçlar elde etmeye karşıyız. Biz sorunun farkındayız, buna dönük çözüm planı ve stratejilerimiz de var." ifadelerini kullandı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya ve sokaklarda profosyenel eğitimli simsarlar halkı hükümete karşı kışkırtmak için algı ve provokasyonun kralını yapmaktalar.2023 seçimlerine kadarda daha birçok yalan haber ve algı operasyonları yapılacak gözüküyor.
    Cevapla
  • GADİR inanır 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaş aldıkları yok , Esat para veriyor parayı alıp Türkiye'ye getiriyorlar heeee
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ermiyoruz diyor .Çalışıyorlar ! Dileniyorlar . Çöplerden atık topluyorlar . İstemeyen elbet var . Ancak BM hukukuna göre ülkesinde yaşamı tehlikede olan sığınmacıya hayır diyemezsiniz. Kim se Ukraynalıya hayır diyemedipi gibi . Güvenli yer oluşturup göndeririz elbet !
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan at. Sonra çekil geriden seyret. İnanın Türkiye'nin yüzde ellisi buna inanır. Bunu ileri geri konuşanlar yazanlar için yazıyorum. Bu Yazıdan rahatsız olanlar da elbette olacaktır.
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık dediği ne o zaman biri açıklasın da bizde bilgilenelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR