Kanser tedavisinde bir ilk: Kanserli hücreler için üretilen virüs insanda denendi!

Dünya üzerinde ilk defa kanserli hücreleri öldüren virüs, kanserle savaşması için bir insana enjekte edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2022 08:42 GÜNCELLEME 25.05.2022 08:42 GÜNCEL
Kanser tedavisinde bir ilk: Kanserli hücreler için üretilen virüs insanda denendi!
Kanser tedavisinde bir ilk: Kanserli hücreler için üretilen virüs insanda denendi!

İlk kez "CF33-hNIS" (Vaxinia) ismindeki kanser tümörüyle savaşacak olan ilaç, bir hasta üzerinde uygulandı.

İlaç daha önce bir hayvan üzerinde denenmişti.

KANSER HÜCRELERİNİ TESPİT EDEREK HEDEF ALIYOR

Sciencealert'ın haberine göre ilaç adayının, sağlıklı hücreleri korurken, kanser hücrelerini tespit ederek hedef alan "onkolitik virüs" olarak çalıştığı belirtiliyor.

"KANSERE YANIT VEREBİLMESİ VE ÖLDÜRMESİ İÇİN UYARABİLDİĞİNİ GÖSTERDİ"

İlacın geliştiricilerinden olan City of Hope kanser bakım ve araştırma merkezinde Onkolog Daneng Li, "Önceki araştırmamız, onkolitik virüslerin, bağışıklık sistemini kansere yanıt vermesi ve öldürmesi için uyarabildiğini ve ayrıca bağışıklık sistemini diğer immünoterapilere daha duyarlı olması için uyarabildiğini gösterdi." ifadesini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    bir tane bile yorumcu olumlu bir iki satir yazmamis, hep karalama hep iftira falan filan..az sabredin be bilader, neden bu kadar dar goruslusunuz anlayamiyorum..insanlik ve saglik icin onemli ve buyuk bir adim bence..takdir edilmesi gerekiyor..
    Cevapla
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanseri önlemeye çalışmıyorlar aksine arttırmaya çalışıyorlar. Önümüzde ki yıllarda ölümler çok fazla artacak. Kanser, kalp, diyabet. Kısacası insan metabolizması çok zarar görecek.
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulaşıcı kanserler var. Şu anda milyonlarca insan kanser olduğundan habersiz yaşıyor. Kanserin asıl sebebi yediğiniz ekmek ve gıdalar, hava, radyasyon. Dedenizin köyünde 100 yıllık aşılanmamış meyve ve eski sebzeleri yiyin bakalım diyabet tansiyon kanser ne oluyor görün. Ata tohumu buğdayları ekin, ilaçsız, gübresiz az olsun yiyin. Eski buğdayların kepeği dahil sadece ekmeğinde size gerekli olan cok şey var. Ve antikanserojen.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi okuyunca aklıma Ben Efsaneyim isimli Hollywood film geldi
    Cevapla
  • Yusuf Ak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanser ilacı gibi bir cümle zaten baştan ofsayt. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Sonsuz adet kanser çeşidi var. Hangi birine ilaç buluyorsunuz? Kanser ilacı ancak özel bir kanser tipi için konuşulabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR