Son Dakika: Başkan Erdoğan'dan yeni operasyon mesajı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de gerçekleştirilmesi planlanan operasyona ilişkin, "Her zaman söylediğim gibi, bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2022 14:00 GÜNCELLEME 29.05.2022 15:22 GÜNCEL
Son Dakika: Başkan Erdoğan'dan yeni operasyon mesajı!
Son Dakika: Başkan Erdoğan'dan yeni operasyon mesajı!

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, Kuzey Irak'ta devam eden operasyonları da vurgulayarak Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilmesi planlanan muhtemel operasyona ilişkin, "Nasıl ki Kuzey Irak’ta PKK’ya ve PKK’nın adeta yavrucuklarına karşı yaptığımız operasyonlar var, aynı durum Suriye için çok daha geçerli, çok daha önemli. Her zaman söylediğim gibi, bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülke TV İstihbarat Şefi ve programcısı Mustafa Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"ŞEHİTLERİMİZİN BEDELİNİ BUNLARA ÖDETMEYECEK MİYİZ?"

"Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken yaptığınız 'Yeni operasyon olabilir' açıklamasıyla gözler Suriye’ye çevrilmişti. Daha önce 4 başarılı harekât yapıldı bu bölgeye. Tanıdık bir bölge aslında. Harekatın zamanı yakın mı? Harekât bölgesine bakıldığında ciddi terör noktaları var güney sınırımızda. Bu noktalarla ilgili yeni güvenli bölgenin neresi olacağı da merak konusu. Aynı zamanda Suriyeli 1 milyon mültecinin dönüşü için bu operasyonun belirleyici olabileceğini söyleyebilir misiniz?" sorusuna ilişkin Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

"Tabii Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı bizim cevapsız bırakmamız mümkün değil. Suriye’nin kuzeyinde malum terör örgütlerinin odaklanma noktaları var. Bu odaklanma noktaları, Suriye’nin kuzeydoğusundan kuzeybatısına kadar bütün o bölgelerde mevcut. Başta ABD olmak üzere tüm koalisyon güçleri maalesef bu terör örgütlerine ciddi manada silah, araç, gereç, mühimmat yardımı yapıyorlar ve bunu hala devam ettiriyorlar. ABD buraya binlerce tır bu yardımları yaptı. Kime yapıyor? PKK, YPG, PYD terör örgütlerine. Hepsine bu yardımlar yapıldı, hala da devam ediyor. Hatta bunlara bölgede eğitim de veriyorlar. Şimdi, bu gerçekler ortada dururken biz hala bunları görmezlikten mi geleceğiz?"

"Nasıl ki Kuzey Irak’ta PKK’ya ve PKK’nın adeta yavrucuklarına karşı yaptığımız operasyonlar var, aynı durum Suriye için çok daha geçerli, çok daha önemli. Her zaman söylediğim gibi, bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz." diyen Başkan Erdoğan, "Biz şehitlerimizin bedelini bunlara ödetmeyecek miyiz? İşte iki günde yaklaşık 30 civarında teröristin işini bitirdik. Kuzey Irak’takilerle beraber şu anda 100’ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. Bu süreç devam edecek, bırakamayız.  Terörizmin ve teröristlerin kökünü kazıyacağız." açıklamasında bulundu.

"BİR YERLERDEN İZİN ALARAK TERÖRLE MÜCADELE YAPILMAZ"

"Bugüne kadar Türkiye terörle mücadele kapsamında Suriye’nin kuzeyine 4 operasyon gerçekleştirdi. O operasyonlar da malum ABD’nin her seferinde karşı çıktığı operasyonlardı. Şimdi de sizin açıklamanızdan anladığımız kadarıyla önümüzde yeni bir operasyon görülüyor. Bununla ilgili ABD ile bir temasımız, diplomasi trafiğiniz var mı? Varsa bu süreç nasıl ilerliyor?" ilişkin soruya da Erdoğan, "Bu konularla ilgili her şeyden önce herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Amerika’nın da üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Amerika eğer üzerine düşen görevi terörle mücadelede yerine getirmiyorsa biz ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz." dedi.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Harekatçı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran ismini değiştirmeli.
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 1 yıl önce Şikayet Et
    haydi başkomutan bir emir bekliyoruz,bizler gazi veya şehit olmaya hazırız,Rabbim baskomutan rte ve Türk'ü korusun ve yüceltsin...
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Esed neden hala bunlaRla görüşüyor ruslarda çekildi oradan.gel Türkiye ben yaptım sen yapma de, anlaşalım de, bizim bizden başka dostumuz yok de. ABD beni yıllarca kışkırttı halbuki saçma saçma nedenlerle de ,Şu PKK yi atalim buradan bir el ver de. Sen de rahat et bizde rahat edelim.su beladan yezitlerden kurtulalım. Ama tabi Esed de maşa degilse.
    Cevapla
  • Hayy de 1 yıl önce Şikayet Et
    Esed firavundan beter Allah cc ona hidayet vermesin Rabbimin denizlerinden bir denizde o da can versin ağzı kumla dolsun Esed maşa dan da öteye giden bir zalimdir
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce operasyon yapılması gerekiyor ülke için büyük tehlike,her daim yanındayız reis
    Cevapla
  • Diyarbekirli -21 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne bedel düşerse hazırız.yeterki terör belası bu milletin başından def olsun.misakı milli sınırları lozanda belli.biz sınırlarımızı dönüyoruz hepsi bu.güvenligimiz için olması gerekenler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR