Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan genelge

1 Haziran’dan itibaren tüm sınır kapılarından ülkeye girişlerde, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2022 01:23 GÜNCELLEME 01.06.2022 01:23 GÜNCEL
Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan genelge
Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan genelge

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 81 il valiliğine "Ülkeye Giriş Tedbirleri" konulu genelge gönderildiği belirtildi. Genelgede, Covid­-19 salgınının yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla yurt içinde olduğu gibi sınır kapılarında uygulanacak kurallar ve önlemlerin, salgının seyrinde yaşanan küresel gelişmeler doğrultusunda belirlendiği ifade edildi.

Daha önce illere gönderilen genelge ile 3 Mart 2022'den itibaren tüm kara, hava, deniz ve demir yolu sınır kapılarında ülkeye girişte uygulanacak tedbirlerin belirlendiği ancak Sağlık Bakanlığının yazısı ve yeni gelişmeler doğrultusunda ülkeye girişte uygulanacak tedbirlerde bazı değişikliklere ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda koronavirüs pandemisi ile ilişkili güncel durum değerlendirilerek, 1 Haziran'dan itibaren tüm sınır kapılarından ülkeye girişlerde, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacak."

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar bir türlü konuyu algilayamiyor DSÖ DTÖ BM NATO DAVOS gibi Dünyayi dizayn eden ve insanlari diledikleri gibi yöneten bu kapitalizmin agababalari ve üst akil ne derse o oluyor..yaklasik 2 yil tiyatro oynatildi simdi ise bir digeri basladi Rusya Ukrayna daha ne diyelim hep böyle idi ve böyle olmaya devam edecek vesselam..
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallaki cok $ükür yarin sabah Frankfurt´dan 9.10 ucagi ile ankaraya gidiyorum.
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu aptalca bir uygulama. Türkiye'nin güvenli olması dışarının da güvenli olduğu anlamına gelir mi.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür
    Cevapla
  • Yeter 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışından gelebilecek tehlikelerde var. Bunca düşmanın gözü üstümüzdeyken yapmayın etmeyin. Karar vericilerdeki bu rahatlık milletimize bol geliyor. Kötü niyetli özellikle varyant taşıyıcı olanlar için hiç bir önlem alma sadece döviz gelsin de sonra sağlık sistemine binen yükün kat be katı maliyeti yine için vergi+zam ile milletin kapısını çal. Geçen yaz vatandaş testsiz aşısız kısıtlanırken ingilizi yunanı israillisi elini kolunu sallaya salaya gezdi. Ardında virüs yükü bırakarak!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR